Nose Workin perusteet

Tervetuloa Nose Workin perusteiden opinpolulle!

Hajuaisti on koiran vahvin ja merkityksellisin aisti

Hajujen avulla koirat kommunikoivat ja saavat tietoa ympäristöstään. Haistelu on koiralle vahva luontainen käytöstarve ja tästä syystä se on myös loistava tapa aktivoida koiraa.

Koiralla on hyvä hajumuisti ja tätä ominaisuutta hyödynnetään, kun koiraa opetetaan tunnistamaan ja etsimään tiettyä hajua. Hajuharjoittelussa koiralle luodaan koulutuksen avulla positiivisia mielleyhtymiä ja näin koira alkaa reagoida vahvemmin kohdehajuun. Koiran kykyä haistella ja tunnistaa kohdehaju voidaan vahvistaa harjoittelun kautta, jolloin koiralle tarpeellisten hajureseptorien määrä lisääntyy sekä samalla myös hajuja käsittelevät hermokeräset kasvavat ja hermoradat vahvistuvat. Näin koira pystyy etsimään kohdehajua pienempinäkin pitoisuuksina sekä haastavammistakin ympäristöistä.

Ilomme Nose ’Work -kursseilla opit kouluttamaan koirallesi hajutyöskentelyn perusteet positiivisen vahvistamisen avulla. 

Tällä opinpolulla saat kaikki tarvittavat tiedot päästäksesi alkuun Nose Work harrastuksessa. Opinpolku sisältää seuraavat ILOMME verkkokurssit:

Nose Work 1: hajutyöskentelyn alkeet

Nose Work 2: etsintä, motivaatio ja ilmaisu

Nose Work 3: laatikkoetsintä

 

Etenemällä harjoitus kerrallaan rakennatte vahvan perustan tulevalle hajuharrastukselle. Muista pitää yllä hyvä oppimisilmapiiri olemalla itse rauhallinen, antamalla koirallesi aikaa oppia ja oivaltaa sekä pitämällä koulutushetket tarpeeksi lyhyinä ja varmistamalla, että sinulla on koiralle mieluinen palkka, jonka eteen se on valmis työskentelemään.

Tule mukaan tutustumaan hajuharjoittelun mielenkiintoiseen maailmaan!

 

Osta kurssi lahjaksi täältä! 

 

 

Jaa ystävillesi: