Nose Workin perusteet

Tervetuloa Nose Work -harrastuksen opinpolulle!

Nose Work on hauska yhteinen harrastus koirasi kanssa, jota voit harrastaa oikeastaan ihan missä vaan!

ILOMME Nose Work -opinpolulla saat kaiken tarvitsemasi tiedon, jotta pääset alkuun Nose Work harrastuksessa. 

Opinpolku sisältää seuraavat ILOMME verkkokurssit:

Nose Work on koirille mieluisa laji – ILOMME -verkkokursseilla rakennat koirallesi vahvan perustan Nose Workin maailmassa. 

Opinpolun ohjeita seuraamalla sinun on helppo itse kouluttaa itse koirallesi Nose Workin taitoja. Aloitat alkeista ja etenet koirasi kanssa kohti haastavampia tehtäviä. 

Ilomme Nose ’Work -kursseilla opit kouluttamaan koirallesi hajutyöskentelyn perusteet positiivisen vahvistamisen avulla.

ILOMME Nose Work harjoittelu tapahtuu kotona!

ILOMME kursseille pääset mukaan aina ja voit harjoitella juuri silloin, kun se sinulle parhaiten sopii. ILOMME -treenaus tapahtuu itsenäisesti. 

Voit harjoitella kotona – kurssit ovat käytössäsi 24/7

Nose Workia voit harrastaa kaikenikäisten ja kaiken rotuisten koirien kanssa. Laji sopii kaikille.  

Kun harjoittelet koirasi kanssa Nose Workia, muista pitää yllä hyvää oppimisilmapiiriä. Näitä ohjeita seuraamalla pääset pitkälle:

  • Ole itse rauhallinen
  • Anna koirallesi aikaa oppia ja oivaltaa
  • Pidä koulutushetket tarpeeksi lyhyinä
  • Varmista, että sinulla on koiralle mieluinen palkka, jonka eteen se on valmis työskentelemään.

Miksi ILOMME kurssi?

ILOMME-verkkokursseilla työskentely on itsenäistä ja voit edetä omassa tahdissa. Olemme huolehtineet siitä, että sekä ohjeet että videot tukevat oppimista: niitä on helppo seurata. 

Hajuaisti on koiran vahvin ja merkityksellisin aisti

Hajujen avulla koirat kommunikoivat ja saavat tietoa ympäristöstään. Haistelu on koiralle vahva luontainen käytöstarve ja tästä syystä se on myös loistava tapa aktivoida koiraa.

Koiralla on hyvä hajumuisti ja tätä ominaisuutta hyödynnetään, kun koiraa opetetaan tunnistamaan ja etsimään tiettyä hajua. Hajuharjoittelussa koiralle luodaan koulutuksen avulla positiivisia mielleyhtymiä ja näin koira alkaa reagoida vahvemmin kohdehajuun.

Koiran kykyä haistella ja tunnistaa kohdehaju voidaan vahvistaa harjoittelun kautta, jolloin koiralle tarpeellisten hajureseptorien määrä lisääntyy sekä samalla myös hajuja käsittelevät hermokeräset kasvavat ja hermoradat vahvistuvat. Näin koira pystyy etsimään kohdehajua pienempinäkin pitoisuuksina sekä haastavammistakin ympäristöistä.

Tule mukaan tutustumaan Nose Work -harjoittelun mielenkiintoiseen maailmaan!

 

Jaa ystävillesi: