Päivä, joka muutti elämäni suunnan

Joskus pystyy jälkeenpäin näkemään tietyn päivän ja tietyn hetken, joka on muuttanut kaiken elämässä. Minulle se päivä oli tasan kaksi vuotta sitten, 20.6.2016. Sinä päivänä aloitimme silloisen työnantajani mainoskuvaukset ja sinä päivänä tutustuin Harriin ja Tiinaan.

Olin ensimmäistä kertaa elämässäni järjestämässä mainoskuvaustuotantoa, johon osallistui kaikkiaan 15 ihmistä, 3 koiraa, 3 kanaa ja yksi possu. Oli eläintenkouluttajaa, näyttelijää, eläinnäyttelijää, ohjaajaa, tuotantoyhtiötä, valokuvaajaa, videokuvaajaa. Kaikki oman alansa parhaita ammattilaisia. Minua jännitti, olinko muistanut huolehtia kaikista asioista? En kai mokaa kaikkien näiden ammattilaisten edessä ja tyri tätä arvokasta päivää?

 

 

Seisoimme puolikaaressa tuotantopalaverissa, jossa kaikki esittelivät itsensä ja roolinsa produktiossa. Muistan ajatelleeni ”Wo-hou, miten tästä tuli näin iso juttu?!”. Jännitys kaikkosi pikkuhiljaa, kun päästiin hommiin. Oli mahtava seurata ammattilaisia työssään. Tuotannon porukka tiesi jokainen tehtävänsä tarkalleen, näyttelijä ja ohjaaja kommunikoivat keskenään ja harjoittelivat kohtauksia, eläintenkouluttajat treenasivat kanoja ja possua. Valokuvaaja hääri kameransa kanssa ottamassa kuvia ja making of -kuvaaja hoiti tehtävänsä niin huomaamattomasti, että edes tällainen kamerakammoinen, ei kiinnittänyt siihen mitään huomiota. Minun tehtäväkseni jäi valvoa, että kohtauksesta tulee mainostettavan brändin näköinen ja koiraa näyttelevän näyttelijän eleet ovat koiramaisia.

 

 

Kolmen kuvauspäivän aikana teimme kaiken kaikkiaan 6 mainosfilmiä, joissa haluttiin kuvata elämää lemmikkien kanssa vähän erilaisesta perspektiivistä. Työryhmä hitsautui yhteen näiden muutamien päivien ajaksi ja yhteishenki oli mahtava. Kaikki tehtiin eläinten ehdolla ja niiden tahdissa, jokaisella työryhmäläisellä riitti kärsivällisyyttä.  Niille, joita näiden päivien ja tämän porukan aikaansaannokset kiinnostavat, mainokset ja making of materiaalia on nähtävissä täältä.  Myöhemminhän sarja sai vielä kissamaista jatkoa á la Heli Sutela.

 

 

Tästä päivästä alkoi tutustumisemme Tiinan ja Harrin kanssa.  En olisi ikinä voinut kuvitella, että tänä päivänä kirjoitan tätä elämäni ensimmäistä blogikirjoitusta näiden nykyisten ystävieni kanssa perustamani yrityksen toimitusjohtajana! Ehkäpä kaikki toiveemme ja haavemme käyvät toteen, ohjaako niitä sattuma vai kohtalo, vai onko vain otettava ohjat omiin käsiinsä? Joskus elämä on ihmeellisempää, kuin voimme kuvitellakaan.

 

Kiitos Harri, Tiina, Sanna Katainen & Sini Rönkkö /Pro Perro, Ilari Johansson, Riku Suokas, Ilkka Niemi + pojat / Tuotantoyhtiö Legenda, Lasse Hartikainen / Alias Studiot

Olen niin kiitollinen ja onnellinen, että sain tutustua teihin ja tehdä tämän mahtavan projektin kanssanne!

Jaa ystävillesi:

Lisää kommentti