Minä tässä, koirasi!

Leikitäänkö tänään? Tiedän, että sinulla on monta tärkeää asiaa tehtävänä kuten työt, kiire ja arki. Saan kyllä aikani kulumaan vaikka nukkumalla, mutta nyt minulla on vähän tylsää. Tehdäänkö jotain yhdessä? Mennäänkö vaikka metsään?

Me koirat olemme lyhytikäisempiä kuin sinä tai te ihmiset yleensä. Huomasitko ensimmäiset harmaat karvani kun ne tulivat? Nyt olen jo näin harmaa. Lelujen noutaminenkaan ei onnistu kuten ennen. Kuinkahan paljon, meillä on vielä yhteistä aikaa jäljellä?

Olet paras ihminen jonka tiedän. En tiedä mitä tekisin ilman sinua. Pidät minusta aina huolta ja saan sinulta vastaukset kaikkiin kysymyksiini. Rakastan sitä kun hymyilet minulle silmissäsi ja kosketustasi kun silität turkkiani. Olen onnekas kun saan olla koirasi. Parasta on vaan olla, minä ja minun Ihminen. Mikään ei tunnut paremmalta…

Tai no ehkä syöminen tuntuu vielä paremmalta. Siitä tulikin mieleeni, että minulla on taas nälkä. Ne uudet murot jotka vaihdoit laihduttaaksesi minua. Ne maistuvat pahvilta. Ja se on muuten hauska leikki se jossa piilotat ruokaa minulta. Jätä vain enemmän kasseja ja vaatteita lattialle kun lähdet ovesta. Niiden tutkiminen on niitä harvoja leikkejä joita tykkään leikkiä itsekseni. Minusta olisi voinut tullut hyvä tullikoira.

Tai terapeutti, sillä minulla on ollut paljon aikaa tarkkailla sinua. Osaan kertoa kasvojasi vilkaisemalla mikä viikonpäivä nyt on tai milloin sinulla on taas se kiire. Hidastaisit vähän ja kokeilisit vaikka päiväunia kanssani. Ota minut kainaloosi ja annetaan tassujen vipattaa välillä.

Mikä tuo laite muuten on mitä juuri nyt katselet? Joskus kun katsot sitä silmäsi kostuivat. Miksi? Lupaan, että pystyn parempaan. Katso ruskeisiin silmiini. Muistatko kun näit minut ensimmäisen kerran? Laita kätesi turkkiini, tunnetko lämmön ja sydämen sykkeen? Katso minua nyt. Harmaa. Aika on rajallista ja vain se on varmaa.

Uskollisin ystäväsi,

– Koirasi

Ps. Pieni maistiainen sun ruokaa kun seuraavan kerran syöt? Jooko?

Jaa ystävillesi:

Lisää kommentti