Uusien asioiden kohtaaminen

Uusi ja tuntematon voi olla jännittävää ja sinä omistajana et voi aina ympäröivää maailmaa hallita.

Kaikille eläville olennoille on luonnollista reagoida epäilevästi uusiin asioihin, joita ne kohtaavat. Toisinaan tämä epäluuloisuus voi kasvaa peloksi. Tällä kurssilla opit ymmärtämään, miksi koirasi pelkää ja miten pelko ilmenee. Saat myös työkaluja siihen, kuinka voit positiivisen vahvistamisen kautta johtaa koiran huomiota pois pelon kohteesta.

Pelkojen oikeanlainen kohtaaminen luo välillenne vankan luottamuksen ja koirasi on valmis kohtaamaan maailman haasteet rinnallasi rohkein mielin!

Opit myös sen, että stressi on olennainen osa pelkoa. Tunnistamalla ja lukemalla stressin merkkejä koirastasi, saat mahdollisuuden jopa ehkäistä pelkojen syntyä. Näin voit luoda koirallesi puitteet voida hyvin. Sillä koirasi kohtaa arjessa jatkuvasti uusia asioita. Aina et pysty kuitenkaan ennakoimaan, mikä stressiä ja pelkoa aiheuttaa. Syy voi olla mitä tahansa, vaikkapa tuulessa kieppuva ostoskassi. Stressin ja pelon syy onkin toissijainen seikka, eikä sinun kannata uhrata ajatuksiasi siihen. Jokainen meistä määrittelee itse, mikä meitä pelottaa. Vaikka pelon lähde olisi muiden mielestä kuinka naurettava tahansa,  on pelko aina pelkääjälle itselleen todellista.

On tärkeää muistaa, että sinä olet koirasi tuki ja turva.

Tällä kurssilla opit toimintamallin, jota seuraamalla selviätte erilaisista pelottavista tilanteista. Luottavaiseksi oppinut koira kestää paremmin elämän mukanaan tuomia yllätyksiä ilman pelkoa.

Kurssilla:

  • Opit totuttamaan koiraasi uusiin asioihin
  • Opit ymmärtämään koirasi pelkoreaktioita ja tunnistamaan ne
  • Opit stressin ja pelon yhteydestä
  • Saat työkaluja pelkojen ehkäisyyn
  • Opitte elämään yhteistä elämäänne turvallisesti ja samalla keskinäinen suhteenne vahvistuu

Videolla esiintyy nuori bordercollie Yanda ja lauma hevosia. Yandan ja hevosten kohtaamisesta saatte hyviä malleja oman ympäristönne jännittävien tilanteiden harjoitteluun. Tämän harjoituksen kestoa ei voi arvioida. Sen määrittelee pelkääjä itse.

Ostamalla tämän kurssin opit totuttamaan koirasi uusiin asioihin ja saat aikaan pysyviä tuloksia.

Iloa harjoitteluun!