Tikapuut

Tikapuut ovat monipuolinen harjoitusväline koiran fysiikan huoltoon. Saat tehtyä tällä yksinkertaisella työkalulla palauttavaa, aktivoivaa ja fysiikkaa huoltavaa treeniä!

Esittelyvideolla pääset tekmään koirasi kanssa tikaputreenien perusharjoituksen, jossa koira kävelee hitaasti tikapuiden askelmien yli. Kurssi sisältää kuusi harjoitusta, joissa kaikissa käytetään treenivälineenä tikapuita. Treenata voit sekä ulkona että sisällä.

Tämä minikurssi on toteutettu yhteistyössä Toimivat tassut Laura Sutisen kanssa.

Esittelyvideon perusharjoitus

Perusharjoitus on monipuolinen perusjumppaliike, jolla on monta eri käyttötarkoitusta. Harjoituksessa haetaan pientä kokoamista, koordinaatiota ja kehon hallintaa coreen sekä tukilihaksiin. Perusmallinen tikapuuharjoitus sopii hyvin esimerkiksi lämmittelyyn kehoa herättelevänä ja aktivoivana harjoituksena, mutta yhtä hyvin sen voi tehdä myös palauttavana treeninä.

Liike aktivoi hyvin koiran kehoa sekä taka- että etuosasta, lisäksi myös vatsalihakset aktivoituvat ja tukilihakset alkavat työskennellä

Tee näin:

  • Namita jokainen tikapuun väli. Aseta nami lähelle tikapuun askelmaa.
  • Tavoitteena on rauhallinen ja hallittu kävely. Valitse siis nami, joka ei kiihdytä liikaa koiraa. Namien tarkoitus on rauhoittaa ei villitä!
  • Muista ohjata ja auttaa koiraasi tikapuutreenin aloituksessa. Voitkin sijoittaa tikkaat aluksi esimerkiksi seinän tai aidan viereen, jolloin koira hahmottaa reitin tikapuiden läpi helpommin.
  • Anna koiran kulkea melko itsenäisesti, silloin se itse keskittyy kehonsa hallintaan. Näin harjoituksella saavutetaan tavoitteet: koordinaation kehittyminen ja kehonhallinnan herättely
  • Tehkää aluksi vain 1 – 2 suoritusta, toistojen määrää voit lisätä, kun koirasi keho on tottunut harjoitukseen.
  • Aloita aina matalilla tikkailla  – tämä on koiralle haastava harjoitus

 Perusharjoituksesta on kerrottu enemmän Aktivoiva alkulämmittely urheilukoiralle -kurssilla,  joka on tehty yhteistyössä Back on Trackin kanssa.