Tervetuloa kurssille

Onneksi olkoon, sinulla on nyt ikioma koiranpentu! Hankkimalla tämän kurssin, olet antanut pennullesi mahdollisuuden kasvaa tasapainoiseksi koiraksi ja itsellesi mahdollisuuden saada hyvin käyttäytyvä koiraystävä.

Olemme rakentaneet tämän kurssin verkossa suoritettavaksi pentukurssiksi. Kaksi luentoa ”Hyvinvointi alkaa ymmärryksestä” ja ”Koiran oppiminen ja tunteet” antavat sinulle tarvittavaa taustatietoa koirastasi ja sen kyvystä oppia. Toivoisimme sinun käyttävän hetken aikaa luentojen kuuntelemiseen, sillä uskomme, että tulet itsekin oppimaan tällä matkalla melkoisesti!

Tällä opinpolulla osallistut neljän perustaidon oppitunnille, joista kukin kestää noin 20 min. Oppitunneilla opit:

 • miksi nämä taidot ovat kiltin koiran koulutuksen perusta
 • kuinka taitoja harjoitellaan

Näet useiden eri-ikäisten ja -rotuisten koirien harjoittelevan erilaisia taitoja. Kun olet katsonut oppitunnit, voit alkaa harjoittelemaan omassa tahdissasi. Helpottaaksemme harjoitteluasi, olemme järjestäneet käytännön harjoitukset omiksi, lyhkäisiksi kokonaisuuksiksi, joissa saat yksinkertaiset ohjeet kouluttamiseen.

Kurssilla eteneminen

Opinpolku on suunniteltu suoritettavaksi siinä järjestyksessä kuin kurssit esitetään. Osallistu oppitunneille kurssilla esitetyssä järjestyksessä ja harjoittele kunkin taidon perusharjoitus ennen seuraavaan taitoon siirtymistä.

Näin rakennat pentusi taitoja oikeassa järjestyksessä. Muita harjoituksia voit harjoitella yhtäaikaa. Monet harjoituksista liittyvät arjessa toistuviin tilanteisiin kuten ruokailu tai ulkoilu, harjoittelumahdollisuuksia tulee vastaan aivan automaattisesti, joten muistathan hyödyntää nämä koulutustilanteet.

 

Koiran 10 ohjetta omistajalle

Näitä ohjeita kuuntelemalla rakennat koirastasi kiltin kotikoiran, jonka kanssa on mukava harrastaa ja nauttia yhteisistä hetkistä.

 1. Rakasta koiraasi sellaisenaan, hän on täydellinen!
 2. Pakote, muikkari, nyppäsy, läpsäisy, jne. ovat kaikki kiertoilmaisuja väkivallalle. Kenenkään ei tarvitse elää sellaisessa parisuhteessa.
 3. Koiranpito ei ole demokratiaa. Jos äänet menee koiran ja ihmisen kanssa tasan, voittaa ihminen aina. Näin siksi, että elämme ihmisten yhteiskunnassa, jota koira ei voi täysin käsittää.
 4. Kun et tiedä mitä olet tekemässä, istu alas ja mieti rauhassa. Sinä olet teistä älykkäämpi, mutta se ei tarkoita sitä, että olisit aina oikeassa.
 5. Opettamalla koiralle hyväksyttäviä tapoja ratkaista arjen ongelmia, autat tätä kommunikoimaan kanssasi.
 6. Koiralla tulee olla riittävästi mahdollisuuksia toteuttaa sille tärkeitä koiramaisia tarpeitaan päivittäin.
 7. Elämässä pitää olla sopivasti hauskaa ja haastetta. Aloittakaa yhteinen harrastus, joka tuottaa molemminpuoleista mielihyvää.
 8. Koiran ei tarvitse tulla mökkihöperöksi. Koiran ottaminen tarkoittaa vastuuta tästä joka päivä. Useimmat kahvilat, ravintolat tai työpaikat hyväksyvät hyvin käyttäytyvät koira-asiakkaat. Miksi siis jättäisit koirasi kotiin?
 9. Koira on älykäs ja tunteva olento, joka jakaa kaikki samat perustunteet kuin ihmiset. Ota tämä huomioon aina koiran puolesta päätöksiä tehdessäsi.
 10. Sinä olet aina vastuussa koirastasi ja koirasi tulee olla aina hallinnassasi.

 

Tervetuloa ILOMME Pennusta perhekoiraksi -verkkokurssille, olet tehnyt hyvän valinnan!