Sanni Kariniemi – Ajatteleva agilitykoira 3

Tiedätkö sen tunteen, kun koirasi suorittaa esteitä itsenäisesti, eikä häiriinny liikkeestäsi? Se ei tiputa rimoja ja menee kepit sisään kaikista kulmista.

Haluaisitko sinä sellaisen koiran?

 

Sanni Kariniemi ja ILOMME -tiimi tutki, millainen on ajatteleva agilitykoira ja miten sellainen koulutetaan. Tulosten perusteella teimme verkkoon oppimiskokonaisuuden, jonka kaltaista ei ole Suomessa aiemmin tehty. Neljä kurssia käsittävä “Ajatteleva agilitykoira” -kokonaisuus sisältää valtavan määrän materiaalia ja harjoituksia – tavoitteena on opettaa koirasi ajattelemaan agilityä.

Ajatteleva agilitykoira -kokonaisuus koostuu näistä neljästä erillisestä kurssista:  

 • Ajatteleva agilitykoira 1
 • Ajatteleva agilitykoira 2
 • Ajatteleva agilitykoira 3
 • Ajatteleva agilitykoira 4

Kurssit on suunniteltu suoritettavaksi järjestyksessä. Voit tietenkin ostaa kaikki neljä kurssia myös yhtenä kokonaisuutena, silloin saat kaiken materiaalin käyttöösi kerralla. Kurssit antavat sinulle selkeän harjoitusohjelman, jota seuraamalla pääset koirasi kanssa matkalle aivan uudenlaisen agilityn pariin: koirasi oppii ajattelemaan agilityä ja sinä opit luottamaan koirasi osaamiseen ja kykyihin.

Ajattelevan agilitykoiran kouluttaminen vaatii sinulta varsinkin alussa aikaa ja sinnikkyyttä; ajattelun taito ei synny hetkessä. Kun oppiminen lähtee käyntiin, niin kehittymisen vauhti on huima ja mikään ei ole enää kuin ennen. Koirasi oppii ja ajattelee agilityä!

Ajatteleva agilitykoira tietää, mitä se on tekemässä

 • Ajatteleva agilitykoira kuuntelee ohjaajaa ja suorittaa esteet itsenäisesti. Se ei pyöri ohjaajan edessä silloin, kun sen pitäisi irrota.
 • Ajatteleva agilitykoira ymmärtää sanallisten käskyjen merkityksen – ja toimii niiden mukaisesti.
 • Ajattelevan agilitykoiran koulutus perustuu koiran kognition kehittämiseen, kognitio tarkoittaa koiran huomioita, muistia ja kykyä oppia.
 • Ajattelevalle agilitykoiralle syntyy harjoittelun myötä ymmärrys sille asetetuista odotuksista.

Ajatteleva agilitykoira on nopeampi ja turvallisempi vaihtoehto.

Ajatteleva agilitykoira -kurssit sopivat kaiken tasoisille koirille: taito ajatella agilityä hyödyttää kaikkia. Aloitteleva koira saa vahvan pohjan osaamiselleen, Kurssin harjoituksen tukevat ja kehittävät kokeneempien koirien estevarmuutta ja tuovat uutta näkökulmaa ja laatua harjoitteluun. Kurssi sopii myös agilitykoirien hyvinvoinnista kiinnostuneille, sillä Sannin filosofiana on nauttia agilitystä koiran ehdoilla.

 

Kolmannella kurssilla sinä ja koirasi pääsette testaamaan aiemmin opittuja taitoja useamman esteen harjoituksissa.

Harjoituksissa korostuvat erilaiset kuuntelu- ja erottelutehtävät, äänivihjeiden testaaminen vauhdissa voi tuoda tekemiseen lisää haastetta. Tällä kurssilla ollaan matkalla kohti sitä unelmien koiraa, joka kuuntelee ja vastaa ohjauksiin myös täydestä vauhdista.

Lisämateriaalina saat häiriötreeni-ideoita esimerkiksi pujotteluun ja keinulle.

 

Ajatteleva agilitykoira -kurssin osassa 3:

 • opit kouluttamaan koirallesi äänivihjeisiin perustuvaa ohjausta
 • opit kouluttamaan koirallesi vahvan este-erottelutaidon
 • koirasi oppii fokusoimaan sille asetettuun tehtävään
 • koirasi oppii ajattelemaan agilitya
 • harjoitusten myötä nopeutenne agilityradalla kasvaa
 • opit hyödyntämään koirasi kykyä ajatella

Materiaali on rajattu yhdeksään harjoitukseen, joihin kaikkiin liittyy videoidut ohjeet tai ratapiirros harjoitusten tueksi. Tämän lisäksi jokaiseen harjoituksen oheismateriaalina saat Harrin ja Sannin syventäviä keskusteluja agilitystä. Keskustelut avaavat kuuntelijalle näiden kahden valmentajan omaa agilityfilosofiaa ja näkemyksiä lajista. Tämän kurssiosion tarkoituksena on hitsata sinun ja koirasi yhteistyötä seuraavalle tasolle. Muista, että virheitä saa sattua, tällä matkalla se on lähes väistämätöntä. Ota virheet mahdollisuutena oppia uutta. Iloitse onnistumisista ja näytä se myös koirallesi!

Tämän kurssiosion jälkeen siirrymme vielä haastavampiin ja vauhdikkaampiin treenipätkiin. Oletko jo valmis?

Kurssimateriaali sisältää

 • harjoitusohjelman, joka vie sinua ja koiraasi kohti aivan uudenlaista agilitya
 • syventäviä keskusteluja agilitysta
 • kirjallisia ohjeita
 • ratapiirroksia

Tällä kurssilla opiskelet itsenäisesti ja ostettuasi kurssin, materiaali on käytössäsi rajattoman ajan. Voit siis harjoitella niin kauan kuin on tarpeen ja palata harjoituksiin aina uudelleen ja uudelleen.

Ostamalla tämän kurssin koirasi oppii ajattelemaan agilitya!