Säkäkorkeuden mittaaminen

Koiran säkäkorkeuden mittaaminen on toimenpide, joka ei toistu usein.

Voit harjoitella koirasi mittaamista  ILOMME – ohjeita seuraamalla  etukäteen. Näin tilanne tuntuu sekä sinulle että koirallesi turvalliselle ja rennolle tilanteelle. Mittaustulos saattaa olla ainutkertainen ja sitä ei voi uusia, esimerkiksi agilityssä koirien säkäluokat jaotellaan säkäkorkeuden mukaan. Tuomari mittaa koiran ja osoittaa tälle sopivan säkäluokan. Kerran tiettyyn säkäluokkaan mitattua koiraa ei mitata uudestaan ilman painavia syitä. Siksi onkin tärkeää, että koiran säkäkorkeuden mittaaminen sujuu rutiinilla ja että turha jännittäminen ei muuta mittaustulosta.

Tällä kurssilla:

  • Opit kuinka totutat koirasi mittaustilaisuuteen
  • Opitte tutustumaan mittaustilanteessa tarvittaviin välineisiin
  • Koirasi totutetaan vieraan ihmisen käsittelyyn

Harjoittelu aloitetaan välineisiin tutustumisella. Tämän vuoksi sinulla olisi oltava käytössäsi  joko mitta tai mittaa muistuttava keppi. Tarvitset myös pöydän, jonka päällä mittaus suoritetaan. Mittauksen suorittaa aina ulkopuolinen henkilö, tämän vuoksi saat myös ohjeet siihen, miten koiraa totutetaan vieraan ihmisen käsittelyyn. Näin varsinainen mittaustilanne tuntuu teistä molemmista vain tutulle harjoitukselle!

Tarvittavat välineet:

  • Mittauspöytä
  • Mitta tai esimerkiksi keppi
  • Avustaja harjoituksessa 2

Ennen mittausharjoituksien aloittamista varmista, että koirasi osaa:

  • Rauhoittuminen paikalleen
  • Oppimisen taidot

On erittäin yksilöllistä, kuinka kauan harjoittelu kestää.  Toisilla koirilla kurssi on suoritettu puolessa tunnissa, kun toiset taas joutuvat harjoittelemaan esimerkiksi vieraan ihmisen käsittelyyn tottumista viikkojen ajan. Muista edetä koulutuksessa aina koirasi ehdoilla. Mitä kärsivällisempi olet vaikeiden asioiden harjoittelussa, sitä varmemman ja pysyvämmän taidon koirasi saa.

Ostamalla tämän kurssin helpotat varman mittaustuloksen saamista.

Iloa harjoitteluun!

Päivittäinen harjoittelu: 15 min

 

Tarjous voimassa 31.12.2023 saakka.
Kurssi on katsottavissa 31.12.2023 saakka, sen jälkeen se poistuu ILOMME-palvelusta.