Rally-tokon merkki

 

Rally-tokossa merkki tulee vastaan mestariluokassa. Tehtävällä ohjaaja lähettää koiran merkkikartiolle, pysäyttää sen seisomaan kartion luokse ja jatkaa matkaa kutsu koira -tehtävälle. Merkki-tehtävä vaatii koiralta paljon erillisiä taitoja, kuten irtoamista ja oikean kohteen tunnistamista.

 

Rally-tokon merkki -minikurssi sisältää seuraavat teemat:

  • Osa 1: Tehtävän oikea suoritus
  • Osa 2: Houkuttelu ja palkkatarget
  • Osa 3: Merkki tarjoamisen kautta
  • Osa 4: Merkin bongaus ja erottelu

 

Osa 1: Miten rally-tokon mestariluokan merkille lähetys suoritetaan oikeaoppisesti?

Ennen kuin merkki-tehtävää voidaan lähteä opettamaan koiralle, on ymmärrettävä millaista lopputulosta haetaan. Tässä merkki-kurssin ensimmäisessä osassa käydään läpi merkki-tehtävän sääntöjenmukainen suoritus sekä tehtävän tyyppivirheet.

 

Osa 2: Merkin opettaminen houkuttelua ja/tai palkkatargettia apuna käyttäen

Tässä osassa käydään läpi, miten houkuttelua ja palkkatargettia voidaan hyödyntää merkki-tehtävän opettamisessa. Harjoitus sisältää seuraavat osat:

  • Houkuttelemalla alkuun
  • Merkin opettaminen targetilla, irtoamisharjoituksia ja mielentila
  • Vihjeen liittäminen tehtävälle
  • Merkille pysähtyminen ja varmuuden rakentaminen
  • Paloista kokonaisuudeksi

 

Osa 3: Merkki tarjoamisen kautta

Tässä osuudessa opetellaan merkki-.tehtävä tarjoamista hyödyntäen alusta loppuun saakka. Halutessaan apuna voi käyttää tassutargetia, mutta pakollista se ei ole. Osuus sisältää harjoitteet sekä targetin kanssa että ilman targetia merkin opettamiseen tarjoamisen kautta.

 

Osa 4: Merkin bongaus ja erottelu

Lopuksi harjoitellaan vielä merkin bongaamista ja sen erottelua muista ratatarvikkeista.

 

 

Tutustu kouluttajaan – Lue Saaran esittely alta!

 

 

Olen koiraharrastaja & SM-tason kisaaja, koirankasvattaja, valmentaja (rally-toko), entinen kilpaurheilija (lentopallo SM-taso). Ammatiltani olen suuhygienisti eli terveydenhuollon ammattilainen & asiakaspalvelija. Kotoa löytyy 2 mittelspitziä.

Minulle on tärkeää yksilöllisen potentiaalin, mutta myös haasteiden näkeminen ja koirakon vieminen kohti sen omaa parasta suoritusta ilon kautta. Kiinnitän myös paljon huomiota ohjaajan toimintaan & mentaalipuoleen. Pyrin kehittämään itseäni paremmaksi koirakommunikoijaksi koko ajan ja etsin uusia keinoja eri asioiden kouluttamiseen.

Käytän koiralähtöisiä koulutusmenetelmiä ja minua kiinnostaa paljon koiran tunnetilat ja tavoitteena harrastuksissa on rento, iloinen ja motivoitunut koira sekä ohjaaja. Peruspalikoiden päälle rakentuu ne pienetkin asiat.

Saaraa voit seurata muun muassa Instagramissa @avaliinan_mittelspitz

 

Tervetuloa kurssille!