3. Oppimisen taidot

Tällä kurssilla koirasi oppii oppimaan! Jotta koirasi sopeutuisi ihmisten maailmaan, on sen opittava ratkaisemaan ongelmia ihmisten tavoin. Jos koiralta kysytään, raapiminen, haukkuminen tai vaikkapa sohvan raatelu on aina järkevää toimintaa.

Ihmisten maailmassa taas asiat ovat toisin. Siellä koiralta odotetaan ratkaisuja, jotka ovat paljon alkuperäistä hillitympiä. Sopivampia keinoja ovat tassulla tai kuonolla kokeilu, istuminen tai silmiin merkitsevästi katsominen.

Koirat ovat älykkäitä ja rakastavat ongelmien ratkaisemista. Onnellisen koiramainen elämä vaatii sopivia haasteita. Kouluttaminen on paitsi hauskaa, se myös virikkeellistää koiran arkea. Koirasi tie mestaritason oppijaksi alkaa, kun sille syntyy ymmärrys, että omalla toiminnallaan se voi saada asioita aikaiseksi : ”Jos nyt kokeilen aktiivisesti ratkaista tämän tehtävän, antaa ihminen minulle haluamani makupalan”.

Tällä kurssilla:

  • opit naksuttimen käytön perusteet
  • koirasi oppii naksuttimen ja palkkion välisen yhteyden
  • koirasi oppii kohteen koskettamisen perusteet

Lisäksi koirasi oppii olemaan aktiivinen koulutustilanteessa ja tarjoamaan sinulle erilaisia ratkaisuja. Tämä onkin kohdetyöskentelyn, oppimisen ja koko henkisen hyvinvoinnin avain. Kohteen koskettamisen taitoja voit hyödyntää laajasti arkielämässä tai harrastuksissa, esimerkiksi toisen koiran kohtaamisessa tai vaikkapa agilityssä.

 

Kun koirasi on oppinut oppimisen logiikan, voit kouluttaa sille vaativampiakin asioita suhteellisen helposti ja nopeasti.

Voit harjoitella naksuttajan taitojasi ILOMMEn leikkimielisellä naksutinpelillä. ????Huomaa, että peli ei toimi mobiililaitteilla. Tällä kurssilla puhutaan myös koulutusmenetelmästä nimeltä sheippaus. Sheippaus on yksi tehokkaimpia toiminnan aikaansaamisen keinoja. Voit katsoa videolta, mitä se sheippaus oikein on?