Nose work 3: laatikkoetsintä

Tällä kurssilla opit kouluttamaan laatikkoetsinnän perusteet. Ennen laatikkoetsinnän aloittamista on tärkeää, että kohdehaju on jo koulutettu koiralle vahvaksi ja koira osaa etsiä sekä ilmaista piilon. Lisäksi on hyödyllistä, että koiran tunnetila etsinnässä on riittävän rauhallinen.

Laatikkoetsintä on yksi nose workin neljästä etsintämuodosta. Nosework -kokeessa laatikkoetsinnässä koira etsii kätkö(j)ä kiinteälle alustalle (lattialle tai maahan) asetetuista erilaisista laatikoista tai säilytysesineistä, jotka ovat kiinteäpohjaisia, suljettavia (mutta hajua ulos päästäviä) ja joihin saa piilotettua hajulähteen. Laatikkoetsintä voi tapahtua sisällä tai ulkona, erilaisten sääolosuhteiden ja lämpötilojen vallitessa. Laatikoiden ja kätköjen määrä muuttuu tasoluokittain eli 1-luokassa laatikoiden määrä on 12-25 kappaletta, joista yhteen laatikkoon on sijoitettu kohdehaju. 2-luokassa laatikoita on 20-50 kappaletta ja kätköjen määrä on yksi tai kaksi. 3-luokassa laatikkomäärä nousee 25-60:een ja kätköjä voi olla 0-3 kappaletta.

Tällä kurssilla esittelemme laatikkoetsinnän koiralle, vahvistamme ilmaisua sekä harjoittelemme rauhallista ja keskittynyttä laatikkoetsintää.

Kurssin tavoitteet

  • Koira oppii etsimään kohdehajua laatikoista
  • Oikea tunnetila ennen etsintää ja sen aikana
  • Koira ilmaisee kohdehajun turmelematta laatikkoa

Tervetuloa kurssille!