2. Luopumisen taito

Me ihmiset luovumme jatkuvasti arjessamme erilaisista asioista saavuttaaksemme enemmän. Luopuminen on meihin niin sisäänrakennettua, ettemme huomaa tekevämme sitä jonottaessa, asioidessa kaupassa tai keskustellessamme toisten ihmisten kanssa. Koiran tule oppia tämä sama taito vähintään yhtä hyvin.

Luopuminen on tärkeä taito ja se ilmenee monella tapaa. Ilman luopumista koirasi hyppäisi helposti ruokapöydälle ja söisi kaiken sen minkä ehtisi ennen ihmisen väliintuloa. Luopumista on myös sohva- tai sänkypaikan luovuttaminen ihmiselle. Luopumista on mielenkiintoisen hajun jättäminen lenkkipolulle, jos omistaja toivoo matkaa jatkettavan. Sosiaalinen kanssakäyminen on monella tapaa luopumista ja muille tilan antamista.

 

Tässä osiossa saat runsaasti harjoituksia, jotka kehittävät pentusi luopumisen taitoa. Saat  myös vinkkejä arkipäivässä toistuvista tilanteista, joita ei kannata jättää hyödyntämättä koulutuksen suhteen. 

Kuten rauhoittumisen myös luopumisen harjoitukset kannatta aloittaa helpoilla tehtävillä ympäristössä, jossa pentu on rauhallinen ja pystyy keskittymään. Voit nostaa vaatimustasoa vähitellen taitojen karttuessa.

Luopuminen on avain onnellisuuteen

Kaikki elämä on jossain määrin algoritmi eli ohjelmakoodi, joka on hioutunut sellaiseksi evoluution myötä loputtomien sukupolvien aikana. Se ohjaa yksilöiden valintoja lajista riippumatta. Halu on tarve saada jotain itselleen ja sen saavuttamattomuus aiheuttaa kärsimystä. Kaikki elämä pyrkii ensisijaisesti välttämään kärsimyksen. Mahdottomista asioista luopuminen on paras keino välttää kärsimystä, jonka halu saada aiheuttaa. Helpoin tie onnellisuuteen on lakata haluamasta.

Onnellista luopumista!