Luento: Näyttelykoiran kehäkunto ja esittäminen

Tällä luennolla eläinfysioterapeutti ja pitkän linjan kasvattaja Elina Nuutinen Aniformalta kertoo kattavasti vinkkejä näyttelykoirien kehäkunnon kasvattamiseen ja esittämisen parantamiseen.

Luennolla paneudutaan muun muassa siihen, millä asioilla oikeasti on merkitystä näyttelykehässä. Tällaisia asioita ovat esimerkiksi rakenne, liikkeet ja esiintyminen. Näiden teemojen puitteissa Elina kertoo, mihin asioihin voidaan vaikuttaa erilaisilla harjoituksilla. Myös näitä auttavia ja tukevia harjoituksia esitellään luennolla.

Luennolla Elina vastaa muun muassa seuraaviin kysymyksiin:

  • Millä asioilla on oikeasti merkitystä näyttelykehässä?
  • Mistä koiran kehäkunto koostuu?
  • Mitä asioita näyttelykoirassa voidaan kehittää?
  • Millä kehitettävillä asioilla voidaan tehdä suuri ero kanssakilpailijoihin?
  • Mitä tuomari haluaa kehässä olevalta koiralta nähdä?
  • Miten koiralle saadaan draivia?
  • Mitkä ovat tärkeimmät asiat näyttelykoiran lihashuollossa?

 

 

Tutustu luennoitsijaan – Lue Elinan esittely alta!

 

Olen Elina Nuutinen – eläinfysioterapeutti, koirankasvattaja ja näyttelyharrastaja. Rakastan yhdistää ammattitaitoni fysioterapiasta koiranäyttelyteemaan ja levittää sanomaa hyväkuntoisesta, hyvinvoivasta näyttelykoirasta. Menetys näyttelykehässä kulkee käsi kädessä sen kanssa, miten koira esittää itsensä kehässä ja se taas on suoraan yhteydessä koiran fyysiseen kuntoon.

Olen harrastanut koiranäyttelyitä yli 20 vuotta, kasvattanut koiria 13 vuotta ja pyrkinyt oppimaan koirilta kaiken mahdollisen, mitä niiltä voi oppia. Matka on vieläkin hyvin kesken, mutta fysioterapeuttina haluan aina jakaa tietoa eteenpäin ja auttaa kaikkia pääsemään tavoitteisiinsa oman koiransa kanssa! Olen iloinen, että voin olla mukana ILOMME-tiimissä edistämässä koirien hyvinvointia.

Yritykseni Aniforma tarjoaa tietoa ja keinoja koiran hyvinvoinnin edistämiseen verkkokurssien, luentojen sekä Instagram-julkaisujen avulla. Aniforma löytyy verkosta osoitteesta www.aniforma.com ja Instagramista nimellä @koirakehakuntoon ja @elainfysioterapia_aniforma. Sähköpostilla minut tavoittaa osoitteesta elina@aniforma.com.

 

 

Tervetuloa luennolle! Pääset kuuntelemaan tallenteen klikkaamalla alla olevaa harjoitusta.