Luento: Koiran stressi

Koira elää osana ihmisten yhteiskuntaa ja sopeutuminen ei ole niille aina helppoa. Tämän seurauksena koira saattaa stressaantua, sen käytös muuttua ja lopulta koira ei enää ole oma itsensä. Tämä koulutus antaa työkaluja koiran stressin tunnistamiseen ja siihen reagointiin.

Haluamme antaa sinulle eväitä tunnistaa omassa arjessasi stressitilanteet, jotka kerryttävät koirasi stressikuormaa. Kaiken tavoitteena on stressitön kumppanuus, jossa sinä osaat tulkita lemmikkisi elekieltä ja huomata muutokset ajoissa.

Luennolla opit:

  • Mitä stressi on ja miten se vaikuttaa kehoon?
  • Mitkä tekijät vaikuttavat stressin syntyyn?
  • Mitä ovat virikkeet ja koiran lajityypilliset tarpeet?
  • Remmirähinä: valtataistelua vai stressireaktio?
  • Miten toimia remmirähinätilanteissa?
  • Kaipaako koira koirakavereita?

Harri ja studioyleisö keskustelevat  koira-arjessa ilmenevistä stressitilanteista. Miten niinkin mukava tilanne kuin ulos pääseminen voikin olla koiralle stressitekijä? Tai miten toimia, kun useamman koiran perheessä yksi koirista haluaa läheisyyttä liikaakin ja toinen haluaisi vetäytyä vain omiin oloihinsa? Koulutuksessa kuulet käytännön esimerkkejä stressinhallinnankeinoista ja siitä, miten positiivisella vahvistamisella voi vaikuttaa koiran elämänlaatuun. Mukana aiemmilta luennoilta tuttu Yanda -koira. Yanda on yksinomaan positiivisella vahvistamisella koulutettu koira, jonka alitajunta ei tuota pelkoa.

 

Osallistu luennolle ja ota askel kohti stressitöntä elämää!

Tarjous voimassa 31.12.2023 saakka.
Luento on katsottavissa 31.12.2023 saakka, sen jälkeen se poistuu ILOMME-palvelusta.