Luento: Koiran oppiminen ja tunteet

Tässä koulutuksessa sukellamme koiran tietoisuuteen, tunteisiin ja kykyyn oppia. Jokainen lemmikin omistaja varmasti allekirjoittaa väitteen ”eläimellä on tunteet”, mutta miten opimme tunnistamaan oman koiramme tunteita?

Millaisia ovat ne koulutustavat, jotka antavat koiralle mahdollisuuden toimia positiivisten tunteiden ohjaamana? Koulutuksessa Harri esittää väitteen: ”Koiralta ei voi oikeastaan vaatia kuin, että ole koira” – tulet oppimaan, mitä väite tarkoittaa ja miten koira hahmottaa maailmaa, omasta koiramaisesta näkökulmastaan.

Koira oppii uutta parhaiten, kun se saa tehdä tehtävänsä omasta vapaasta tahdostaan ja ilon kautta.

Luennolla saat kuulla myös:

  • Miten omistajan tarjoama ympäristö vaikuttaa koiran ominaisuuksiin?
  • Koiran tunteista ja mitä tunteita koira oikeastaan kokee?
  • Millaista on laadukas harjoittelu koiran ehdoilla?
  • Miten tunteet vaikuttavat koiran oppimiseen
  • Millainen on koiran muisti ja mitä tarkoittaa kokemushistoria?

Kuulet lisäksi tarinoita koiranomistajien arjesta: labradorinnoutajasta, jonka tajunta räjähtää namista. Kuulet myös neuvoja, miten makupalaa voi silti käyttää koulutuksessa vahvisteena. Espanjanvesikoirasta, jonka tunnetila TOKO -treeneissä ei tuekaan oppimista. Mukana myös entuudestaan tuttu Yanda, jonka ongelmanratkaisukyky laitetaan tällä kertaa koetukselle.

Tervetuloa tälle hyvän mielen luennolle!

 

Meille on tärkeää, että opit ovat viimeistä huutoa, teoriat hiottu huippuunsa ja materiaali noudattaa koirien hyvinvointia edistävää koiralähtöistä ja positiiviseen vahvistamiseen perustuvaa koulutusta. Siksipä materiaaleja uudistetaan jatkuvasti. Uudistusten myötä materiaaleja joskus myös poistuu sivuilta. Ei kuitenkaan huolta, asiasta ilmoitetaan aina ennakkoon kunkin kurssin sivulla, useita kuukausia ennen materiaalin poistumista. Ehdit siis rauhassa opiskella teoriat loppuun ja tehdä viimeisetkin harjoitukset! Ja tämähän siis vain tarkoittaa sitä, että jotakin parempaa on tulossa tilalle! Luento on ostettavissa 31.12.2022 saakka. Tämän jälkeen luento poistuu myynnistä. Luennon ostaneille katseluoikeus materiaaliin säilyy aina 30.6.2023 saakka.