Luento: Koiran ja ihmisen välinen kommunikaatio

Koiran ja ihmisen välinen kommunikaatio -luento koostuu seuraavista osista:

 • Osa 1: Miksi kommunikaatio on tärkeää?
 • Osa 2: Kommunikaation vaikutus koiran hyvinvointiin
 • Osa 3: Kommunikaatio ihmiseltä koiralle
 • Osa 4: Ihmisen eleiden ymmärtäminen
 • Osa 5: Kommunikointi ympäristön ja esineiden kautta
 • Osa 6: Kommunikointi koiralta ihmiselle
 • Osa 7: Miten koira kommunikoi haluavansa jotain?
 • Osa 8: Painikkeiden avulla “puhuminen”
 • Osa 9: Omaehtoinen käsittely
 • Osa 10: Oman tilan pyytäminen
 • Luennon kesto yhteensä yli 2 tuntia

Lunto on jaettu osiin siksi, että tiettyyn aiheeseen on helpompi palata uudelleen, eikä luentoa tarvitse kuunnella kerralla loppuun saakka. Voit helposti merkitä luennon osat suoritetuiksi ja tiedät heti, mistä jatkaa luentoa seuraavalla kerralla. Voit myös halutessasi kuunnella luennon kaikki osat kerralla peräkkäin yhtenä luentokokonaisuutena. Sinä päätät, mikä opiskelutapa itsellesi sopii!

 

 

Luento on alunperin julkaistu ZenKoiran verkkokoulussa.

 

 

Tutustu kouluttajaan – Lue Saaran esittely alta!

 

 

“Olen Saara Junttila – väitöskirjatutkija, jonka intohimona on ymmärtää koirien käyttäytymistä koko ajan syvemmin, ja jakaa tätä tietoa mahdollisimman monelle. Kiinnostukseni myötä päädyin Iso-Britanniaan opiskelemaan kandidaatin ja maisterin tutkinnot eläinten käyttäytymisestä, keskittyen erityisesti koirien ja kissojen ongelmakäytökseen. Tämän jälkeen olen työskennellyt koirankouluttajana englantilaisessa rescuekoirakeskuksessa ja Suomessa koirien käytösneuvojana. Kirjoitan blogia nimeltä ZenKoira, jossa tavoitteenani on alusta alkaen ollut lisätä koiranomistajien ymmärrystä koirien käyttäytymisestä, kouluttamisesta ja hyvinvoinnista, jotta arki helpottuisi sekä koirille että omistajille. Vielä syvemmin jaan tietoa näistä aiheista videoiden muodossa ZenKoira-verkkokoulussa. Tällä hetkellä teen väitöskirjaa koirien kognitiivisista piirteistä smartDOG-testituloksiin perustuen. Kotoa löytyy oma rescue-koira nimeltä Jessie, joka on opettanut minulle valtavan paljon haastavan koiran kanssa elämisestä.

Tavoitteeni on parantaa sekä koirien että koiranomistajien hyvinvointia tarjoamalla ajantasaista ja tieteelliseen tutkimukseen perustuvaa tietoa koirien käyttäytymiseen liittyen. Haluan ennen kaikkea ennaltaehkäistä käytösongelmien syntymistä tai pahenemista, jotta entistä harvemmin päädyttäisiin siihen pisteeseen, että koirasta jouduttaisiin luopumaan. Koen, että hyvin usein ongelmien taustalla on ymmärryksen puute; siksi monesti pelkkien koulutusvinkkien sijaan haluankin keskittyä kokonaisvaltaisemmin koiran käyttäytymisen taustoihin. Käyttämäni koulutusmenetelmät perustuvat positiiviseen vahvistamiseen ja lempeisiin, koiralähtöisiin menetelmiin, joissa koiran hyvinvointi on aina etusijalla. Olen Suomen eläintenkouluttajat ry:n jäsen, ja näin sitoutunut noudattamaan heidän eettisiä sääntöjään.”

 

Tervetuloa kurssille!