Loppu remmirähinälle

Väistelyä ja kiertelyä lenkkipoluilla: kun näköpiiriin ilmestyy toinen koira, vaihdetaan suuntaa. Kohtaamisia vältellään remmirähinän pelossa. 

Mitä tehdä, kun herkku ei riitä eikä pallo kiinnosta..?

Toisille koirille remmissä rähjäävä koira on valitettavan yleinen ongelma. Remmiräyhäyksen taustalla voi olla pelkoa, kiinnostusta toisia koiria kohtaan tai aggressiota. 

On syy taustalla mikä tahansa, niin remmirähinä tekee muiden koirien ohittamisesta hankalaa sekä aiheuttaa kiihtymystä koirassa ja usein myös omistajassa. 

Katriina Tiira on eläinten käyttäytymisen tutkija ja koiraharrastaja. Tällä kurssilla saat Katriinalta työkaluja  sujuvien ja rähinättömien ohitusten kouluttamiseen.

Opit myös leikkimään ja palkkaamaan koiraasi, niin että leikistä tulee teille päivä päivältä hauskempaa.

Kuulostaako tutulle:

Saat palkattua koiraasi ruoalla muissa tilanteissa, mutta muita koiria nähdessään se on niin kiihtynyt, ettei edes lempiherkku kelpaa. Olet ehkä kokeillut leluakin: koirasi leikkii sillä kenties kotona, mutta toisia koiria kohdatessaan lelu ei kiinnosta lainkaan.

Koirasi rähjää remmissä ja ohitukset ovat haastavia.

Ostat lelun ja tuot sen kaupasta kotiin. Tarjoat lelua koirallesi olettaen, että se on  “käyttövalmis” ja koirasi kiinnostuu lelusta heti. Tiesitkö, että näin on hyvin harvan koiran kohdalla.

Meillä on sinulle ratkaisu:

Lelumotivaatio ei synny automaattisesti, vaan joskus täytyy ”rakentaa” koiralle. Katriina kertoo, että hän on rakentanut jo pentuna jokaiselle omalle koiralleen jonkin superpalkkion.

“Haluan, että kun lelu on kädessäni, saan koirani huomion välittömästi. Jos koirani kanssa tulee myöhemmin ongelmia, esimerkiksi rähisemistaipumusta, on minulla varastossa aina superpalkkio.

Käytän superpalkkiota tottakai myös muussakin koulutuksessa palkkiona.”

Tämän kurssin jälkeen koiraltasi sujuu rähinävapaat ohitukset!

Tällä kurssilla:

  • Opit rakentamaan koirallesi lelumotivaation. Kurssin käytännönläheisiä ja selkeitä ohjeita noudattamalla lelumotivaation rakentaminen on mahdollista, vaikka koirasi ei olisi kiinnostunut juurikaan leluista tällä hetkellä.
  • Rakennat vaihe vaiheelta valitsemastasi lelusta superpalkan, jota voit käyttää toisten koirien kohtaamisessa tai missä tahansa muussa koulutustilanteessa.
  • Jätätte remmirähjäyksen lopullisesti taaksenne!

Kurssi sisältää: 

  • Tunnin pituisen luennon, jolla Katriina Tiira kertoo kuinka lelumotivaatio rakennetaan ja miten sitä hyödynnetään kouluttamisessa
  • 6 selkeää harjoitusta, joista jokainen sisältää yksityiskohtaiset ohjeet sekä videon
  • Lisämateriaalia harjoittelun tueksi.

Kouluttajana toimii Katriina Tiira FT, biologi ja eläinten käyttäytymistutkija

Katso asiakapalautteita kurssin opeista alla olevilta videoilta:

Kati ja Iivo ovat saaneet kurssista apua toisten koirien ohittamisessa:

Toisen koiransa Ellun kanssa Kati on saanut superpalkasta apua agilitytreeneihin: