Luento: Kuunnellaan koiraa -ohitusluento

 

  

Tiedätkö sen tunteen, kun sydän alkaa tykyttää, hermoja kiristää ja tekee mieli juosta takaisin kotiin..? Ihan vain siksi, että toinen koira tulee lenkillä vastaan. Entä, jos se ei menisikään niin?  Entä, jos lenkkeily olisi rauhallista ja rentouttavaa… koirasi ohittaisi ihmiset ja toiset koirat maltillisesti. 

  

Kuunnellaan koiraa -ohitusluennolla ohitushaasteisiin ja hihnakäytökseen perehtynyt eläintenkouluttajaopiskelija Jasmin Koljonen Voimakoiralta kertoo kattavasti vinkkejä ja neuvoja ohitushaasteiden selättämiseen ja ongelmien ratkomiseen.

 

Kuunnellaan koiraa -ohitusluento auttaa sinua…  

  • ymmärtämään miksi koirasi käyttäytyy tietyllä tavalla
  • löytämään sinulle ja koirallesi sopivimmat keinot helpottaa ohituksia
  • hyödyntämään koirasi yksilöllisyyttä ohitustilanteissa
  • löytämään koirallesi sopivimman tavan käyttää palkkaa ohituksissa
  • ymmärtämään miten ohituksia voi helpottaa leinkkeilyn ulkopuolella

 

Kuunnellaan koiraa -ohitusluennolla pääset syventymään ohitusten eri haasteisiin. Luennolla käydään kattavasti läpi monia ohituksiin liittyviä haasteita ja tottakai käsitellään myös kyseisten haasteiden mahdollisia ratkaisuja. Luennolla käsitellään muun muassa erilaisia syitä ohitushaasteiden taustalla, palkkaa ja palkan suuntaa sekä sitä, miten erilaisilla palkkaustavoilla voidaan vaikuttaa koiran käytökseen ohituksissa. Luennolla syvennytään myös kontaktin maailmaan, käydään läpi erilaisia harjoituksia ohitustilanteiden tueksi ja ratkaisuksi sekä puhutaan koiran palautumisesta ja muista yllättävistäkin ohituksiin vaikuttavista asioista.

 

 

”Ihan mahtavia oivalluksia epävarman koiran kanssa ohituksiin (ja koko ulkona oloon!), parantanut lenkkejämme ihan hurjasti, huomaa ettei koira enää ahdistu niin paljoa ulkona olemisesta (liian monta huonoa kokemusta irtokoirista ym. ulkona niin huomaa että ulkona jännittää). Nyt on välillä jo ihan rento koira lenkeillä ja oppi nopeasti että pääsee pois ahdistavista tilanteista ja itsevarmuutta syntynyt jo lyhyessä ajassa. Jess, kiitos,kiitos!”

 

 

Tutustu luennoitsijaan – Lue Jasminin esittely alta!

 

 

Jasmin Koljonen – eläintenkouluttajaopiskelija, dobo-koulutusohjaaja.

Koko ikäni kaikenlaiset eläimet ovat olleet osa elämääni, ja monen mutkan kautta eläinten kanssa työskentelyn pariin päästyäni, tämä tuntuu ainoalta oikealta työltä. Opiskelen tällä hetkellä eläintenkouluttajaksi, työskentelen kokopäiväisesti koirankouluttajana sekä osallistun säännöllisesti erilaisille kursseille ja seminaareihin ja päivitän jatkuvasti osaamista eläintenkouluttamisesta.

Omiin kiinnostuksenkohteisiini ja vahvuuksiini kouluttajana lukeutuu erilaiset arkielämän haasteet, kuten ohitustilanteet sekä yksinoloon liittyvät ongelmat. Arkihaasteiden kouluttamisessa kiehtoo erityisesti koiran ja omistajan hyvinvoinnin parantaminen sekä yhteistyön kehittäminen. Haluan tutustua jokaiseen koirakkoon yksilönä, ja nähdä heidän arkensa kokonaisuutena ja suunnitella harjoitukset tavoitteiden ja resurssien mukaan. Kiinnostus näihin aiheisiin on syntynyt alunperin omasta tarpeesta, ja koenkin, että kyky samaistua haastaviin arkitilanteisiin auttaa asiakkaiden kohtaamisessa.

Harrastan ja kilpailen tavoitteellisesti omien koirieni kanssa agilityssä, rally-tokossa ja noseworkissa. Arkihaasteiden ohella toinen iso ja mielekäs osa työtäni onkin rally-tokon kouluttaminen. Erilaisten lajien ja erityisesti rally-tokon kouluttaminen tuo vastapainoa esimerkiksi arkitaitojen kouluttamiselle, sillä lajipuolella pääsee käyttämään vielä enemmän luovuutta monipuolisten treenien suunnittelussa. Eniten harrastusten parissa painotan koirakon motivaatiota ja iloista yhteistyötä, jonka päälle rakennetaan tekniikan avulla varmuutta.

Tulevaisuudessa haaveena on kehittyä ja oppia yhä enemmän jokaiselta koirakolta, sekä tarjota koulutuspalveluita ympäri Suomen etäyhteyksien avulla. Haluan myös pysyä jatkuvasti kehittyvän tutkimustiedon tasalla, ja tarjota koirakoille koiralähtöisiä ja uusimpiin koulutusmenetelmiin pohjautuvia oppeja.

 

 

Tervetuloa luennolle! Pääset kuuntelemaan tallenteen klikkaamalla alla olevaa harjoitusta.