Luento: Kuunnellaan koiraa -ohitusluento

 

Kuunnellaan koiraa -ohitusluennolla ohitushaasteisiin ja hihnakäytökseen perehtynyt eläintenkouluttajaopiskelija Jasmin Koljonen Voimakoiralta kertoo kattavasti vinkkejä ja neuvoja ohitushaasteiden selättämiseen ja ongelmien ratkomiseen.

Kuunnellaan koiraa -ohitusluennolla pääset syventymään eläintenkouluttajaopiskelija Jasmin Koljosen kanssa ohitusten eri haasteisiin. Luennolla käydään kattavasti läpi monia ohituksiin liittyviä haasteita ja tottakai käsitellään myös kyseisten haasteiden mahdollisia ratkaisuja.

Luennolla käsitellään muun muassa erilaisia syitä ohitushaasteiden taustalla, palkkaa ja palkan suuntaa sekä sitä, miten erilaisilla palkkaustavoilla voidaan vaikuttaa koiran käytökseen ohituksissa. Luennolla syvennytään myös kontaktin maailmaan, käydään läpi erilaisia harjoituksia ohitustilanteiden tueksi ja ratkaisuksi sekä puhutaan koiran palautumisesta ja muista yllättävistäkin ohituksiin vaikuttavista asioista.

Luennolla Jasmin vastaa muun muassa seuraaviin kysymyksiin:

  • Mitä syitä ohitushaasteiden taustalla voi olla?
  • Millaisia keinoja on helpottaa ohituksia?
  • Toimiiko kaikilla koirilla samanlaiset ratkaisut ohituksiin?
  • Miten koiran yksilöllisyys voidaan huomioida ohituksissa?
  • Millä kaikilla erilaisilla tavoilla koiraa voi palkita ohitustilanteiden jälkeen ja miten löytää juuri omalle koiralle sopiva palkka ohituksiin?
  • Miten ohitusten onnistumiseen voi vaikuttaa itse ohitustilanteiden ulkopuolella?

 

 

Tutustu luennoitsijaan – Lue Jasminin esittely alta!

 

 

Jasmin Koljonen – eläintenkouluttajaopiskelija, dobo-koulutusohjaaja.

Koko ikäni kaikenlaiset eläimet ovat olleet osa elämääni, ja monen mutkan kautta eläinten kanssa työskentelyn pariin päästyäni, tämä tuntuu ainoalta oikealta työltä. Opiskelen tällä hetkellä eläintenkouluttajaksi, työskentelen kokopäiväisesti koirankouluttajana sekä osallistun säännöllisesti erilaisille kursseille ja seminaareihin ja päivitän jatkuvasti osaamista eläintenkouluttamisesta.

Omiin kiinnostuksenkohteisiini ja vahvuuksiini kouluttajana lukeutuu erilaiset arkielämän haasteet, kuten ohitustilanteet sekä yksinoloon liittyvät ongelmat. Arkihaasteiden kouluttamisessa kiehtoo erityisesti koiran ja omistajan hyvinvoinnin parantaminen sekä yhteistyön kehittäminen. Haluan tutustua jokaiseen koirakkoon yksilönä, ja nähdä heidän arkensa kokonaisuutena ja suunnitella harjoitukset tavoitteiden ja resurssien mukaan. Kiinnostus näihin aiheisiin on syntynyt alunperin omasta tarpeesta, ja koenkin, että kyky samaistua haastaviin arkitilanteisiin auttaa asiakkaiden kohtaamisessa.

Harrastan ja kilpailen tavoitteellisesti omien koirieni kanssa agilityssä, rally-tokossa ja noseworkissa. Arkihaasteiden ohella toinen iso ja mielekäs osa työtäni onkin rally-tokon kouluttaminen. Erilaisten lajien ja erityisesti rally-tokon kouluttaminen tuo vastapainoa esimerkiksi arkitaitojen kouluttamiselle, sillä lajipuolella pääsee käyttämään vielä enemmän luovuutta monipuolisten treenien suunnittelussa. Eniten harrastusten parissa painotan koirakon motivaatiota ja iloista yhteistyötä, jonka päälle rakennetaan tekniikan avulla varmuutta.

Tulevaisuudessa haaveena on kehittyä ja oppia yhä enemmän jokaiselta koirakolta, sekä tarjota koulutuspalveluita ympäri Suomen etäyhteyksien avulla. Haluan myös pysyä jatkuvasti kehittyvän tutkimustiedon tasalla, ja tarjota koirakoille koiralähtöisiä ja uusimpiin koulutusmenetelmiin pohjautuvia oppeja.

 

 

Tervetuloa luennolle! Pääset kuuntelemaan tallenteen klikkaamalla alla olevaa harjoitusta.

 

 

Ongelmia luennon kanssa? Laitathan viestiä ilomme@ilomme.fi, niin selvitetään asia!