Kouluttajan kehämalli

Kuinka kouluttamisesta saisi tehokasta? Kuinka välttää oma ja koiran turhautuminen, väsymys ja virheet?

ILOMME- koulutuksenkehämalli auttaa sinua löytämään vastaukset näihin kysymyksiin. Kun tarkastelet kouluttamista mallin mukaisesti, huomaat missä kohdassa koulutusta voi viedä eteenpäin ja milloin ehkä jopa helpottaa tehtävää, jotta koirasi ymmärtää mitä odotat siltä.

Kun koulutuksen tavoite on selkeä sinulle ja koirallesi, koulutushetkistä tulee antoisia ja hauskoja. Hauskan pitäminen yhdessä lujittaa suhdettanne!

Tämän kaavion avulla osaat kouluttaa koiraasi tehokkaasti eläimen ehdoilla.

Koirien käyttäytymistä ohjaavat tunteet, aivan kuten meillä ihmisilläkin. Meidän tulee osata kouluttaessamme vaikuttaa koiran tunteisiin siten, että sen mielestä olisi mukavaa ja kannattavaa tehdä haluamallamme tavalla. Kun seuraat kehämallia, huomaat milloin koirasi tunnetila ei ole enää optimaalinen oppimisen kannalta ja voit tehdä heti omassa toiminnassasi korjausliikkeen. Kehämallin mukainen valmistautuminen auttaa myös ennakoimaan mahdolliset vaaratilanteet.

Taitavan kouluttajan ja oppivaisen koiran saumatonta yhteistyötä on ilo katsella ja se muistuttaa jopa taidetta. Tuntuuko, että tämä kuvaus on kaukana sinun ja koirasi yhteistyöstä? Ei hätää, ILOMME-kouluttamisenkehä -mallin avulla kuka tahansa voi oppia taitavaksi kouluttajaksi ja oppivaiseksi koiraksi!

Iloa harjoitteluun!

ALOITA HARJOITTELU