Kontakti

Kontakti tarkoittaa sitä, että koira on yhteydessä ohjaajaansa. Siellä, missä on koiran katse, on usein myös koiran ajatukset. Ilman kontaktia, on hankala opettaa koiralle mitään.

Kontaktihakuisuuteen vaikuttaa koiran ikä, rotu ja sukupuoli, mutta kaikille se on opetettavissa. Kontaktista on hyötyä kaikille koirayksilöille, eikä harjoitusten aloittaminen ole myöhäistä vanhemmankaan koiran kanssa. Kun kontakti opetetaan koiralle omaehtoisuuden ja koiralähtöisyyden kautta, saadaan siitä vahva käytös. Tällöin tarjoaminen ja ympäristöstä luopuminen tapahtuu koiran omasta halusta ja se saa tällöin hallita omia valintojaan ja käyttäytymistään. Kun koiraa palkitaan siitä, että se itse valitsee ympäristön sijaan ohjaajansa, sille rakentuu sisäistä motivaatiota tehtävää kohtaan.

Vahvan kontaktin myötä koiran ja ohjaajan välille rakentuu niin sanottu kupla, joka on koirakon oma turvallinen paikka, jossa koiralla on halu työskennellä ja se on kontaktissa ohjaajaansa.

Kontakti auttaa myös arjessa, esimerkiksi kauniissa hihnakäytöksessä. Opetat koirallesi sitten mitä tahansa, aloita harjoittelu kontaktista. Ilman kontaktia on hyvin hankala opettaa koiralle yhtään mitään. Kun koira harjoittelutilanteessa pysyy kontaktissa, voimme opettaa sille uusia taitoja.

 

 

Tutustu kouluttajaan – Lue Saaran esittely alta!

 

 

Olen koiraharrastaja & SM-tason kisaaja, koirankasvattaja, valmentaja (rally-toko), entinen kilpaurheilija (lentopallo SM-taso). Ammatiltani olen suuhygienisti eli terveydenhuollon ammattilainen & asiakaspalvelija. Kotoa löytyy 2 mittelspitziä.

Minulle on tärkeää yksilöllisen potentiaalin, mutta myös haasteiden näkeminen ja koirakon vieminen kohti sen omaa parasta suoritusta ilon kautta. Kiinnitän myös paljon huomiota ohjaajan toimintaan & mentaalipuoleen. Pyrin kehittämään itseäni paremmaksi koirakommunikoijaksi koko ajan ja etsin uusia keinoja eri asioiden kouluttamiseen.

Käytän koiralähtöisiä koulutusmenetelmiä ja minua kiinnostaa paljon koiran tunnetilat ja tavoitteena harrastuksissa on rento, iloinen ja motivoitunut koira sekä ohjaaja. Peruspalikoiden päälle rakentuu ne pienetkin asiat.

Saaraa voit seurata muun muassa Instagramissa @avaliinan_mittelspitz

 

 

Tervetuloa kontaktikurssille!