Jirka Vierimaa: Arkitaidoissa alkuun 5 – Ohitukset ja kohtaamiset

Lenkillä teidät ohittaa selän takaa vilahtava pyöräilijä, seuraavasta risteyksestä vastaan kääntyy toinen koira. Jatkatte yhtä rennosti matkaa. Matkalla naapurin pieni poika haluaa pysähtyä silittämään ja koirasi tervehtii kauniisti tökkäämällä kuonolla kättä.

 

Ohitustilanteissa onnistuminen on monesti vaikeaa sen vuoksi, että ne voivat alkaa yllättäen, edetä liian nopeasti tai olla aivan liian vaikeita koiran kouluttamista ajatellen. Sen vuoksi huolellisesti harjoiteltu hihnakäyttäytyminen ja paikkoihin ehdollistaminen ovat tärkeitä pohjataitoja, jotta voit onnistua koirasi kanssa liikenteessä liikkuessa.

 

Tällä kurssilla ohittamista harjoitellaan apuna joko hihnakäyttäytyminen tai hätäjarruttaminen omine harjoituksineen – voit tilanteen mukaan valita koirasi vahvimman ja siihen hetkeen sopivimman taidon! Ohitusharjoittelu yhdistää kurssikokonaisuudessa aiemmin opittuja taitoja, ja hyvin yleistetyt harjoitukset palvelevat teitä arjen vaihtelevissa tilanteissa. Lisäksi kurssilla opetetaan koira käyttämään uusien ihmisten kohtaamiseen apuna paikallaoloa tai kuonokosketusta.

 

Ohituksia ja kohtaamisia tapahtuu päivittäin. Näiden harjoitusten avulla voit itse vaikuttaa niiden sujuvuuteen!

 

Tämä kurssi on Jirka Vierimaan Arkitaidoissa alkuun -kokonaisuuden viides ja viimeinen osa. Tässä tarvitset kaikkia aiempien osien taitoja ja niiden huolellista yleistämistä. Ohituksiin ja kohtaamisiin, koira-arjen tavallisiin taitoja vaativiin tilanteisiin, pääsette nyt yhdistämään ja koostamaan kaiken aiemmin oppimanne. Harjoittelun voit aloittaa koiran iästä riippumatta heti, kun hallitsette aiemmissa osissa käsitellyt taidot.

 

Kurssin osassa 5 – ohitukset ja kohtaamiset:

  • Opitte hyödyntämään hihnakäyttäytymistä ohitusten apuna
  • Kohtaamiset onnistuvat paikallaolon kautta
  • Ohituksissa apuna tarvittaessa myös erikseen opetettu hätäjarruttaminen
  • Kohtaamisten ratkaisuksi opitaan kuonokosketus

 

Sujuvat ohitukset ja rauhalliset kohtaamiset tuovat arjen tilanteisiin rentoutta ja varmuutta!

 

 

 

 

 

Etsitkö oikotietä? Hyppää tästä opinpolulla eteenpäin:

Kontaktipeli – LuoksetuloHihnakäyttäytyminenPaikallaolo Ohitukset ja kohtaamiset