Jirka Vierimaa: Arkitaidoissa alkuun 4 – Paikallaolo

Puuhastelet, ovikello soi, ystävä tulee kylään. Pyynnöstä koirasi asettuu mielellään omaan petiinsä, ottaa mukavan asennon ja odottelee. Luvan kanssa sitten siirrytte yhteisiin hommiin ja vierasta tervehtimään.

Paikallaolon harjoittelu tällä kurssilla aloitetaan selkeästä paikasta, jolla koiran tulisi olla paikallaan. Paikan opettamisella pääsee alkuun helpommin kuin tietyn asennon, eikä harjoittelun lähtökohtana tarvitse olla koiran jo valmiiksi hyvä itsehillintä. Kun paikkaan meno ja siellä mukavan asennon ottaminen onnistuu, päästään harjoittelemaan siellä pysymistä.

Aktiivinen pedille meneminen ja siellä odottaminen häiriötekijöiden ajan on koiralle aluksi ristiriitaista. Pitäisi niin sanotusti olla hirveä kiire odottamaan, ja menee kauhean kauan ennen kuin siitä saa palkkaa.  Siksi paikallaoloa on syytä harjoitella. Omalla paikalla odottaminen, oli paikka peti tai jokin muu, tuo rauhaa ja helppoutta moniin arjen tilanteisiin. Taitoa voit soveltaa juuri siellä, mihin sitä itse tarvitset eniten.

Paikallaolo tuo rauhaa ja sujuvuutta arjen tilanteisiin!

Tämä kurssi on Jirka Vierimaan Arkitaidoissa alkuun -kokonaisuuden neljäs osa. Ensimmäisessä osassa opittu palkkiomerkki on tarpeen myös täällä. Koirasi käyttää myös aiempien vaiheiden aikana oppimaansa tärkeää taitoa: toimintojen omaehtoista tarjoamista ja optimistista ideoidensa kokeilua. Harjoittelun voit aloittaa minkä tahansa ikäisellä ja osaamistasoisella koiralla.

Kurssin osassa 4 – paikallaolo:

  • Koira oppii paikallaolon paikan
  • Koira oppii paikallaoloon mielekkään asennon
  • Koiran osaa mennä tiettyyn paikkaan ja asettua odottamaan
  • Paikallaolosta poistutaan, palataan ja palkitaan
  • Paikallaolo onnistuu erilaisissa häiriöissä
  • Arjen tilanteet helpottuvat

Omalle paikalle meno ja siellä odottaminen rakentuvat ristiriidasta elämäntaidoksi!

 

 

Etsitkö oikotietä? Hyppää tästä opinpolulla eteenpäin:

Kontaktipeli – LuoksetuloHihnakäyttäytyminenPaikallaolo Ohitukset ja kohtaamiset