Jirka Vierimaa: Arkitaidoissa alkuun 3 – Hihnakäyttäytyminen

Hihna löysällä, kädet rennosti heiluen. Koira ravailee mukana metsästä kaupungin hälinään, kohti koirapuistoa tai uimapaikkaa, lenkin alusta loppuun. Lenkki rentouttaa niin koiraa kuin omistajaa, minne tahansa arjen seikkailunne suuntautuvatkin!

 

Aiemmin oppimastanne kontaktipelistä siirrytään tämän kurssin harjoitusten avulla hihnakäyttäytymisen taitoihin. Harva koira jaksaa ihan luonnostaan hihnalenkillä keskittyä pitkäaikaisesti samaan asiaan. Koiralla saattaa olla erinomainen muisti ja keskittymiskyky, mutta matkan taittuessa ympäristö muuttuu jatkuvasti. Tämän vuoksi myös hihnakäyttäytymisen pysyvyyden ja pitkäkestoisuuden harjoitteleminen on huolellista rakennustyötä.

 

Jokaisen koiran kanssa tulee hihnalenkeillä vastaan myös hetkiä, jolloin kaikki aiemmin opetettu unohtuu. Tällä kurssilla opit myös, mitä sitten tehdään! Unohdus ei nimittäin tarkoita, että aiemmissa harjoituksissa tehdyt toistot katoaisivat koiran muistista. Olet valmiina kertaamaan aiempia harjoitusvaiheita pikakelauksella sellaisina hetkinä, jolloin hihnakäyttäytymisestä ei tule mitään. Pääsette aina tarvittaessa uuteen alkuun myös vaikeina hetkinä!

 

Hihnakäyttäytyminen on arjen kulmakivi, eikä se ole itsestäänselvyys. Siksi tämä kurssi on kaikille!

 

Tämä kurssi on Jirka Vierimaan Arkitaidoissa alkuun -kokonaisuuden kolmas osa. Tämä kokonaisuus hyödyntää erityisesti ensimmäisen osan kontaktipelissä opittuja taitoja. Aloita siis sieltä, ja jatka sitten hihnakäytöksen opettamiseen! Voit harjoitella näitä taitoja koirasi iästä ja taitotasosta riippumatta. Pikkupentukin voi aloittaa ensimmäisistä harjoituksista, taitavampi koira etenee ehkä seuraaviin hieman nopeammin. Tarkista kuitenkin aikuisenkin koiran kanssa että ensimmäisen osan taidot ovat taskussa!

 

Kurssin osassa 3 – hihnakäyttäytyminen:

  • Käytetään kontaktipelissä opittuja taitoja sujuvan hihnakäytöksen opettelussa
  • Iloitaan kontaktista vaikka liikkuminen olisi tylsempää
  • Opitaan kulkemaan maltilla myös kiinnostaviin paikkoihin
  • Säilytetään motivaatio, kasvatetaan sinnikkyyttä
  • Löydetään tapa jatkaa vaikeistakin hetkistä

 

Sinnikkyys, säännöllisyys ja pieni suunnitelmallisuus palkitaan aina! Sujuva ja rento hihnakäytös on nyt kaikkien tavoiteltavissa!

 

 

 

 

Etsitkö oikotietä? Hyppää tästä opinpolulla eteenpäin:

Kontaktipeli – LuoksetuloHihnakäyttäytyminenPaikallaolo Ohitukset ja kohtaamiset