Irti!

Luopuminen on koiralle tärkeä taito. Koirasi luopuu myös vapaana ollessaan erilaisista asioista, kun olet kouluttanut sille tämän joskus jopa elintärkeän taidon.  Ja tekee sen vielä mielellään, koska luopumisesta se saa palkaksi leikkiä ja kehuja. Luopumiskäytöksen myötä koira oppii myös itsehillintää, odottamaan vuoroaan ja hillitsemään impulsiivista käyttäytymistä. Käytökseen liittyvää vihjettä “Irti”, voidaan käyttää myös merkkinä toiminnan keskeytyksestä – mokasanana. Mokasana on kuin naksuttimen vastakohta.

Naksutin lisää sitä edeltävää toimintaa ja mokasana puolestaan vähentää sitä edeltävää  toimintaa. Kuullessaan mokasanan koira tietää, että palkkion mahdollisuus on nyt menetetty.

 

Kurssilla opitaan myös N-Y-T peli. Pelissä koira odottaa innostuneena lupaa (oikeaa sanaa) leikkiä kanssasi. Luvan saatuaan se syöksyy kiitolaukkaa lelulle. N-Y-T peli on kätevää, kun koira halutaan “virittää” ennen vapautusta. Tästä on hyötyä esimerkiksi agiltyn juoksupuomin koulutuksessa, mutta se on myös mukava leikki yhdessä koirasi kanssa.

 

Kurssilla opit:

  • Leikkimään koirasi kanssa, tämä parantaa keskinäistä suhdettanne.
  • Koirasi oppii luopumaan tarvittaessa hallussaan olevasta esineestä
  • N-Y-T pelin, jolla voit nostaa koirasi viretilaa

Ostamalla tämän kurssin otat askeleen kohti turvallisempaa ja hauskempaa yhteiselämää.

Iloa harjoitteluun!

 

”Kurssin avulla saavuttamamme vahvalla luopumisen taidolla on ollut iso merkitys kehittymisellemme agilityssä. Hyödynnän taitoa esimerkiksi este-erottelussa. Vasta nyt ymmärrän, miksi tämän taidon harjoitteluun kannattaa todella satsata.” -Sanna Kumpu ja Rumba”


Katso miksi luopumisen taito on tärkeää agilityn harjoittelussa.

Osta kurssi lahjaksi täältä!