IRTI!

Luopuminen on koiralle tärkeä taito. Joskus jopa elintärkeä.

Kun olet kouluttanut koirallesi luopumisen tärkeän taidon, koirasi luopuu myös vapaana ollessaan erilaisista asioista.  Ja tekee sen vielä mielellään, koska luopumisesta koirasi saa palkaksi leikkiä ja kehuja.

Tämän kurssin kaikki harjoitukset voit tehdä omassa kodissasi tai lenkkipolulla juuri silloin, kun sinulle parhaiten sopii.

Luopumiskäytöksen myötä koira oppii myös itsehillintää, odottamaan vuoroaan ja hillitsemään impulsiivista käyttäytymistä. Käytökseen liittyvää vihjettä “IRTI”, voidaan käyttää myös merkkinä toiminnan keskeytyksestä – mokasanana.

Mokasana on kuin naksuttimen vastakohta.

Naksutin lisää sitä edeltävää toimintaa ja mokasana puolestaan vähentää sitä edeltävää  toimintaa. Kuullessaan mokasanan koira tietää, että palkkion mahdollisuus on nyt menetetty.

N-Y-T -peli

Kurssilla opitaan myös N-Y-T peli. Pelissä koira odottaa innostuneena lupaa (oikeaa sanaa) leikkiä kanssasi. Luvan saatuaan se syöksyy kiitolaukkaa lelulle. N-Y-T peli on kätevää, kun koira halutaan “virittää” ennen vapautusta. Tästä on hyötyä esimerkiksi agiltyn juoksupuomin koulutuksessa, mutta se on myös mukava leikki yhdessä koirasi kanssa.

Tällä kurssilla opit:

  • Leikkimään koirasi kanssa, tämä parantaa keskinäistä suhdettanne.
  • Koirasi oppii luopumaan tarvittaessa hallussaan olevasta esineestä
  • N-Y-T pelin, jolla voit nostaa koirasi viretilaa

Ostamalla tämän kurssin otat askeleen kohti turvallisempaa ja hauskempaa yhteiselämää.

Iloa harjoitteluun!

”Kurssin avulla saavuttamamme vahvalla luopumisen taidolla on ollut iso merkitys kehittymisellemme agilityssä. Hyödynnän taitoa esimerkiksi este-erottelussa. Vasta nyt ymmärrän, miksi tämän taidon harjoitteluun kannattaa todella satsata.” -Sanna ja Rumba”


Katso miksi luopumisen taito on tärkeää agilityn harjoittelussa.

Osta kurssi lahjaksi täältä!

 

Meille on tärkeää, että opit ovat viimeistä huutoa, teoriat hiottu huippuunsa ja materiaali noudattaa koirien hyvinvointia edistävää koiralähtöistä ja positiiviseen vahvistamiseen perustuvaa koulutusta. Siksipä materiaaleja uudistetaan jatkuvasti. Uudistusten myötä materiaaleja joskus myös poistuu sivuilta. Ei kuitenkaan huolta, asiasta ilmoitetaan aina ennakkoon kunkin kurssin sivulla, useita kuukausia ennen materiaalin poistumista. Ehdit siis rauhassa opiskella teoriat loppuun ja tehdä viimeisetkin harjoitukset! Ja tämähän siis vain tarkoittaa sitä, että jotakin parempaa on tulossa tilalle! Kurssi on ostettavissa 31.12.2022 saakka. Tämän jälkeen kurssi poistuu myynnistä. Kurssin ostaneille katseluoikeus materiaaliin säilyy aina 30.6.2023 saakka.