Hauska tutustua – Ihmisarkojen koirien kurssi

Hauska tutustua on ihmisarkojen koirien ihan oma kurssi!

Kurssilla käydään huolellisesti läpi syitä arkuuden taustalla. Sekä tietenkin runsaasti harjoituksia arkuuden selättämiseen.

Kurssikokonaisuus koostuu

 1. Esittely
 2. Taustaa ihmisarkuudesta
 3. Stressi
 4. Lähtökohta ja tavoite
 5. Vieraan käytös
 6. Vieraan apu
 7. Ympäristö
 8. Elekieli
 9. Palkka
 10. Ovikello
 11. Portti
 12. Peti
 13. Ensikohtaaminen
 14. Positiivisia kokemuksia
 15. Rentoa yhdessäoloa
 16. Vieras on kiva
 17. Silittäminen
 18. Kesto
 19. Liike
 20. Jos koira menee liian lähelle
 21. Jos koira reagoi
 22. Mistä aloittaa

 

Kurssi on alunperin julkaistu ZenKoiran verkkokoulussa.

 

Tutustu kouluttajaan – Lue Saaran esittely alta!

 

 

”Olen Saara Junttila – väitöskirjatutkija, jonka intohimona on ymmärtää koirien käyttäytymistä koko ajan syvemmin, ja jakaa tätä tietoa mahdollisimman monelle. Kiinnostukseni myötä päädyin Iso-Britanniaan opiskelemaan kandidaatin ja maisterin tutkinnot eläinten käyttäytymisestä, keskittyen erityisesti koirien ja kissojen ongelmakäytökseen. Tämän jälkeen olen työskennellyt koirankouluttajana englantilaisessa rescuekoirakeskuksessa ja Suomessa koirien käytösneuvojana. Kirjoitan blogia nimeltä ZenKoira, jossa tavoitteenani on alusta alkaen ollut lisätä koiranomistajien ymmärrystä koirien käyttäytymisestä, kouluttamisesta ja hyvinvoinnista, jotta arki helpottuisi sekä koirille että omistajille. Vielä syvemmin jaan tietoa näistä aiheista videoiden muodossa ZenKoira-verkkokoulussa. Tällä hetkellä teen väitöskirjaa koirien kognitiivisista piirteistä smartDOG-testituloksiin perustuen. Kotoa löytyy oma rescue-koira nimeltä Jessie, joka on opettanut minulle valtavan paljon haastavan koiran kanssa elämisestä.

Tavoitteeni on parantaa sekä koirien että koiranomistajien hyvinvointia tarjoamalla ajantasaista ja tieteelliseen tutkimukseen perustuvaa tietoa koirien käyttäytymiseen liittyen. Haluan ennen kaikkea ennaltaehkäistä käytösongelmien syntymistä tai pahenemista, jotta entistä harvemmin päädyttäisiin siihen pisteeseen, että koirasta jouduttaisiin luopumaan. Koen, että hyvin usein ongelmien taustalla on ymmärryksen puute; siksi monesti pelkkien koulutusvinkkien sijaan haluankin keskittyä kokonaisvaltaisemmin koiran käyttäytymisen taustoihin. Käyttämäni koulutusmenetelmät perustuvat positiiviseen vahvistamiseen ja lempeisiin, koiralähtöisiin menetelmiin, joissa koiran hyvinvointi on aina etusijalla. Olen Suomen eläintenkouluttajat ry:n jäsen, ja näin sitoutunut noudattamaan heidän eettisiä sääntöjään.”

 

Tervetuloa kurssille!