Sanni Kariniemi – Ajatteleva Agilitykoira

Tiedätkö sen tunteen, kun koirasi osaa kaikki esteet? Se ei tiputa rimoja, menee kepit sisään kaikista kulmista ja ymmärtää, ettei aina mennä putkeen, vaikka se on taas kiedottu kontaktin ympärille. Haluaisitko sinä sellaisen koiran?

Sanni Kariniemi ja ILOMME -tiimi tutki, millainen on ajatteleva agilitykoira ja miten sellainen koulutetaan. Tulosten perusteella teimme yhdessä verkkokurssin, jonka kaltaista ei ole Suomessa aiemmin tehty. Kurssi sisältää valtavan määrän materiaalia ja harjoituksia, kaiken keskiössä on koiran kyky ajatella. Tällä kurssilla keskitytään siihen, kuinka ajatteleva agilitykoira koulutetaan käytännössä: sinä saat selkeän harjoitusohjelman, jota seuraamalla voit lähteä yhdessä koirasi kanssa matkalle aivan uudenlaisen agilityn pariin. Koirasi oppii ajattelemaan agilitya ja sinä opit luottamaan koirasi osaamiseen ja kykyihin.

Ajatteleva agilitykoira on nopeampi ja turvallisempi vaihtoehto. Ajatteleva agilitykoira tietää, mitä se on tekemässä

Ajatteleva agilitykoira on koira, joka tietää, mitä on tekemässä. Se kuuntelee ohjaajaa ja suorittaa esteet itsenäisesti. Se ei pyöri ohjaajan edessä silloin, kun sen pitäisi irrota. Ajatteleva agilitykoira pystyy myös kuuntelemaan ohjaajaa: se ymmärtää sanallisten käskyjen merkityksen – ja toimii niiden mukaisesti. Ajattelevan agilitykoiran koulutus perustuu koiran kognition kehittämiseen. Kognitio tarkoittaa koiran huomioita, muistia ja kykyä oppia. Harjoitettaessa näitä ominaisuuksia agilityn näkökulmasta, kasvaa koiran ymmärrys sille asetetuista odotuksista.

Agilityyn sopivan kognitioprofiilin luominen on lajin uusi innovaatio

Kurssi sopii erityisesti nuorille agilityä aloittaville koirille ja roduille, joilla on taipumusta silmän käyttöön. Se sopii myös agilitykoirien hyvinvoinnista kiinnostuneille, sillä Sannin filosofiana on nauttia agilitystä koiran ehdoilla. Kyky ajatella ei ole vain aloittelevien koirien etuoikeus, vaan myös kokeneemmat koirakot hyötyvät kurssin harjoituksista, sillä ne tukevat ja kehittävät koiran estevarmuutta ja tuovat uutta näkökulmaa ja laatua harjoitteluun.

Ajatteleva agilitykoira -kurssilla:

  • opit kouluttamaan koirallesi äänivihjeisiin perustuvaa ohjausta
  • opit kouluttamaan koirallesi vahvan este-erottelutaidon
  • koirasi oppii ajattelemaan agilitya
  • opit hyödyntämään koirasi kykyä ajatella
  • koirasi oppii fokusoimaan esteisiin
  • harjoitusten myötä nopeutenne agilityradalla kasvaa

Materiaalia on valtavasti. Kurssiin kuuluu lähes 30 erilaista harjoitusta, joihin kaikkiin liittyy videoidut ohjeet tai ratapiirros harjoitusten tueksi. Tämän lisäksi jokaiseen harjoituksen oheismateriaalina saat Harrin ja Sannin syventäviä keskusteluja agilitystä. Keskustelut avaavat kuuntelijalle näiden kahden valmentajan omaa agilityfilosofiaa ja näkemyksiä lajista.

Kurssimateriaali sisältää

  • harjoitusohjelman, joka vie sinua ja koiraasi kohti aivan uudenlaista agilitya
  • syventäviä keskusteluja agilitysta
  • kirjallisia ohjeita
  • ratapiirroksia

Tällä kurssilla opiskelet itsenäisesti ja ostettuasi kurssin, materiaali on käytössäsi rajattoman ajan. Voit siis harjoitella niin kauan kuin on tarpeen ja palata harjoituksiin aina uudelleen ja uudelleen.

Ostamalla tämän kurssin koirasi oppii ajattelemaan agilitya!

Tervetuloa kurssille!

Videolta näet makupaloja kurssista!

 

Osta kurssi lahjaksi täältä!