Aikuisen urheilukoiran kehonhallintaohjelma

Agilitykoiran keho tarvitsee huoltoa koko koiran eliniän kehittyäkseen ja voidakseen hyvin. Monipuolisen peruskuntoharjoittelun ohella kehitetään lajikohtaisia ominaisuuksia, lepoa unohtamatta.

Agilitykoira tarvitsee nopeuden, voiman, kestävyyden ja ketteryyden lisäksi hyvää koordinaatiokykyä. Hyvä lihaskunto auttaa koiraa liikkeiden tuottamisessa, kehon hallinnassa ja tärähdysten vaimentamisessa. Lihasvoimaa kertyy liikunnan aikana – kunto kasvaa lenkkeilemällä, mutta syvät tukikudokset vahvistuvat hitaasti työskentelemällä.

Kaikkea ei voi treenata juoksemalla!

Agilitykoiraa voi turvallisesti valmistaa tulevaan uraan jo pentuna, sillä kehonhallintaharjoitteet sopivat hyvin myös kasvavalle koiralle. Koira on kuin rakennus, jonka perustukset kannattaa rakentamalla rakentaa pitkäaikaiseen käyttöön tähdäten. Lajiharjoittelun osalta on syytä malttaa ja antaa koiran kasvaa ensin.

Koiran liikkeet syntyvät kehon eri osien toiminnan summana ja mitä sopusuhtaisempi keho on, sen paremmin se pystyy toimimaan. Heikot kohdat rasittuvat muita helpommin. Hyväkuntoinen koira jaksaa suorittaa pyydetyn tehtävän hyvin, hallitsee kroppansa myös vaativissa tehtävissä, palautuu, eikä kärsi jatkuvista lihasten jännitystiloista. Jokainen koira on yksilö: mitä paremmin opit tuntemaan oman koirasi kehon, sitä helpompi sinun on tarjota sille sopivia liikuntamuotoja ja harjoitteita.

Pidä huolta koirasi tuki- ja liikuntaelimistöstä ikäkauteen sopivan liikunnan ja liikkeen avulla. Se on parasta vammojen ennaltaehkäisyä!

Miten tukikudoksia vahvistetaan?

Tällä kurssilla saat useita harjoituksia, joiden avulla voit vahvistaa ja ylläpitää koirasi syviä lihaksia ja tukikudoksia. Harjoitukset kannattaa opetella ja opettaa koiralle huolellisesti ja oikein alusta asti, jolloin niistä saa parhaan hyödyn. Tukikudosten, kuten muidenkaan lihasten, voima ei säily treenaamatta. Vahvistavista harjoituksista olisi hyvä tehdä rutiini, jolloin lihaskuntoa ylläpitävää harjoittelua tulee tehtyä säännöllisesti.

Rakenna harjoittelurutiini omaan arkeesi sopivaksi, tärkeintä on säännöllisyys.

Tällä kurssilla:

  • opit useita harjoituksia, joiden avulla vahvistat ja huollat koirasi lihaksistoa
  • opit, miten harjoitukset tehdään laadukkaasti ja tehokkaasti
  • opit harjoituksia, joiden säännöllinen tekeminen pienentää loukkaantumisriskiä
  • ylläpidät koirasi syviä lihaksia ja tukikudoksia
  • saat vinkkejä alku- ja loppuverryttelyyn

Laadukas harjoittelu tuottaa toivottuja tuloksia

Laatu korvaa määrän harjoittelussa. Hyvä aloitusasento on tärkeä, jotta harjoituksesta tulee laadukas ja se todella vahvistaa haluttuja lihaksia. Kurssilla opit, kuinka teet harjoitukset tehdään ja saat näin aikaan toivomiasi tuloksia.

Iloa harjoitteluun!

 

Tarjous voimassa 31.12.2023 saakka.
Kurssi on katsottavissa 31.12.2023 saakka, sen jälkeen se poistuu ILOMME-palvelusta.