Keppiprojekti osa 2

Marraskuun alussa käväisimme Riemun kanssa Koiramekassa Harrin luona. Harri näytti livenä pikakelauksena Riemun kanssa miten Ilomme pujottelu-kurssin opit käytännössä menevät. Oli mielenkiintoinen nähdä Harrin toteuttamana miten opetus etenee ja miten mahdollisesti tapahtuviin virheisiin voisi reagoida.

Tätä ennen olin jo kokeillut muutaman kerran keppikurssin ohjeiden mukaisesti miten treenaus sujuisi. Harrin kanssa tuli varmuus, että kannattaa viedä keppiprojektia eteenpäin kurssin ohjeilla. Joten vierailun jälkeen olen työstänyt Riemulle keppejä kurssin ohjeiden mukaisesti. Ilokseni voin jo nyt paljastaa, että kepit on mielestäni todella kivalla mallilla.

Oppiminen on nopeaa

Hämmentävän nopeasti kepit ovat edenneet ottaessani ohjurit käyttöön sekä poistaessani niitä. Treenipäiväkirja väittää että keppejä olisi treenattu reilu 10 kertaa marraskuun alun jälkeen. Joku treeni voi olla jäänyt kirjaamatta, mutta tuskin kovin monta kertaa. Määrä tuntuu hurjan vähältä. Toisaalta alla on jo aiempaa osaamista ja muutama kokeilu kurssin ohjeilla, treenejä on huomattavasti enemmän todellisuudessa pidemmällä aikavälillä. Ilomme keppikurssin treeneillä haettiin varmuutta 12 kepin suorittamiseen vauhdikkaasti. Sain mitä hain ja tykkään todella paljon Riemun tyylistä pujotella.

Asiat myös edistyy tehokkaammin, kun ottaa tavoitteen ja asettaa aikarajan. Tulee treenannua aktiivisesti vieden osaamista kohti päämäärää. Minulla oli tavoitteena treenata vähintään kerran viikossa keppejä. Sillä tahdilla käytännössä on edetty pääsääntöisesti. Halusin saada kepit ratavalmiiksi, jotta voisin käynnistellä seuraavaa projektia. Juoksupuomi siintää jo mielessä.

Aloin yhdistämään eri puolilta ohjauksia kepeille, kun pujottelussa oli vielä jäljellä viimeiset ohjurit. Samoin aloin ottamaan omaa liikettä reilummin mukaan. Käytin ohjureita vahvistamaan oikeita lähestymisiä vauhdikkaasti ja poistumisia kepeiltä. Ajatukseni on, että voin myös palauttaa alkuun tai loppuun ohjurin mukaan pujotteluun, jos treenaan haastavasta kulmasta kepille menoa tai poistumista.

Halusin myös treenata eri näköisillä kepeillä eri paikoissa osaamisen yleistämiseksi. Heti kun olin saanut riittävästi onnistumisia tutuilla kepeillä, hakeuduin treenaamaan myös eri näköisille kepeille. Tässä vaiheessa en käyttänyt muualla ohjureita. Enkä suinkaan aina tehnyt 12 kepin kokonaista sarjaa. Jos halusin treenata nimenomaan kepeille menemisiä eri kulmista tms., käytin vain kuutta keppiä.

Tehokas aivojumppa

Huomasin myös, että pujottelu oli Riemulle henkisesti väsyttävämpää kuin fyysisesti. Jouduin miettimään millä treenikerroilla haluan tehdä keppejä. Aivojumppa oli niin tehokas kepeillä, ettei Riemussa enää riittänyt samalla tavalla potkua muiden asioiden treenaamiseen. Siinä mielessä tuntui hyvältä myös pitää useampia päiviä keppien treenaamisen väleissä eikä tehdä keppejä kovin monta kertaa viikossa. Tuntui, että aina kunnollisen tauon jälkeen, oli osaaminen taas seuraavalle kerralle kehittynyt huimasti.

Videolla pätkät treenejämme joulukuulta. 

 

Nyt pystytään tekemään kepit osana rataa. Toki vielä helpoista melko suorista lähestymiskulmista ja poistumisista. Tavoitteena on ollut, että voidaan käydä juoksemassa hyppäreitä möllikisoissa tai osallistua ratatreeneihin, jos sellaisia on meille tarjolla.

Tällä hetkellä pystyn ohittamaan Riemun kepeillä varovasti tasaisella tahdilla sekä pystyn ottamaan etäisyyttä sivulle. Totta kai täytyy edelleen treenata Riemua sietämään aiheuttamaani liikehäiriötä paremmin. Treenilistalla on opettaa Riemu hakeutumaan kepeille haastavammista kulmista sekä poistumiset kepeiltä on vielä alkuvaiheessa eri ohjauksiin mukaan tullen. Toivoisin Riemun löytävän kepit myös etäältä tarvittaessa. Tässä vaiheessa kuitenkin tuntuu jo hyvältä. Riemun kepit on varmaan paremmat kuin edellisten agikoirieni.

 

Kesän epätoivoisuus on unohtunut ja vaan haetaan lisää kokemusta opittuun taitoon.

 

Kirjoittaja on Henna Kyllönen. Innokas koiraharrastaja, joka mielellään haastaa itseään koiran koulutuksen parissa.

Jaa ystävillesi:

Lisää kommentti