Juoksupuomi treenit 2

Tämä puomi on vaikea este Mizzille, välillä tuntuu ettei oikein edistytä, onnistutaan askeleen verran ja sitten jo seuraavalla kerralla mennään pari askelta taaksepäin. Olen hetkittäin ollut epätoivoinen ja tekisi mieli heittää haaveet romukoppaan ja vain treenailla niitä helppoja juttuja. Mutta onneksi näinä epätoivon hetkinä tämä ihana kaveri tulee ja katsoo sydämen sulattavalla katseellan häntä heiluen ja varmaan sanoisi, jos osaisi puhua: ”Joko mennään uudelleen, yritettään vielä kerran, mä teen parhaani, tee sinäkin ja auta minua” Silloin tehdään treeni niin helpoksi, että varmasti onnistutaan tai tehdään ihan jotain muuta. Onneksi meillä on huippu ihanat valmentajat, he antavat meille uusia idoita miten treenata seuraavilla kerroilla itsenäisesti ja viikkotreeneissä katsotaan myös miten puomitreeneissä edetään ja saadaan kotiläksyjä. Lisäksi voin muistutella mieleen asioita Juoksupuomi -kurssilta

Kakkukupu auttoi puomilta loikkimiseen muutaman kerran. Lisäavuksi otettiin puomille ohjuri marraskuun lopulla. Tällä saatiin joitakin hyviä osumia kontaktille, mutta ohjurista huolimatta Mizz onnistui loikkaamaan kontaktin yli. Mizz jännitti puomia ilmeisesti sen verran, että oli kiire loikata pois. Keinulla jännittäminen näkyy varovaisena etenemisenä. Treenailtiin omissa treeneissä muutaman kerran keinua ja saatiinkin vähän rennompaa menemistä siihen. Keinulla jännittäminen todennäköisesti vaikuttaa puomin suorittamiseen.

Marraskuun viimeisissä viikkotreeneissä katsotiin mikä tilanne on puomin osaamisessa, ei oikein onnistunut osumiset mitenkään, laukka vaihtui raviksi ja kaikkea mahdollista askellusta.  Sanna jäi miettimään mitenkä tässä edetään …..

Muutaman päivän päästä tavattiin Sannan kansa hallilla ja lähdettiin purkamaan Mizziltä jännittämistä puomilla. Juoksutettiin pelkillä rampeilla ja opeteltiin käännöksiä, näin saataisiin varmempi osuminen kontakti alueelle. Ja Mizz sai palkkaa joka yrityksestä, pieni palkka sinnepäin tekemisestä ja super palkka, kun onnistui hyvin.

Saatiin onnistumaan vauhdikasta laukkaa rampeilla.

Näitä pelkillä rampeilla treenattiin joulukuun puolella muutaman kerran. Joulun alla jouduttiin jäämään tauolle, koska Mizz sairasti lievänä kennelyskän. Ei me tauon ajaksi kokonaan juoksupuomitreeniä tarvittu unohtaa, sisällä ”juoksutin” Mizziä targetin ylitse. Kun palasimme hallitreeneihin pari viikkoa sitten, aloitimme juoksupuomi treenit juoksemalla targetille ja tämä siirrettin puomille.

Pelkillä rampeilla juokseminen toi Mizzille lisää varmuutta puomilla liikkumiseen, tässä kääntyminen alasmenorampilla on paljon varmempaa kuin aikaisemmin viime vuoden puolella.  Palkkaan Mizziä makupaloilla, on rauhallisempi ja keskityy paremmin kuin lelupalkalla.

Tässä kooste meidän viimeisimmästä puomi treenistä perjantailta. Nyt on tiukennettu kriteeriä, että pitää osua etutassuilla targetille, että saa palkan. Jatkossa pitää itse olla vielä tarkempi, että molemmat tassut osuvat targetille, niin toivon mukaan myös ne takatassut osuvat siihen.

Treenit jatkuu……

 

 

Jaa ystävillesi:

Lisää kommentti