Juoksupuomi tavoitetreenit

Kesäkuun blogikirjoituksen jälkeen treenailtiin puomia satunnaisesti omatoimitreeneissä sekä pari kertaa henkilökohtaisella valmennustunnilla. Näissä treeneissä otettiin käyttöön avuksi sankko, sen alle laitettiin lelu. Sankko auttoi Mizzä ymmärtämään, kun tekee oikein alasmenokontaktin, saa palkan. Aikansa tämä toimi ja saatiin jonkun verran kohtalaisia onnistumisia. Jostain syystä mentiin osaamisessa taaksepäin, olin jo vaipua epätoivoon, ettei me saada tätä estettä onnistumaan. Erään valmennustreenin aikan puhuttiin Harrin kanssa Mizzin alasmeno loikkimisesta, että hänellä voi olla lihasjumeja, mistä moinen lokkiminen johtuisi. Mizz kävi hieronnassa ja olihan niitä jumeja. Noin kuukauden ajan tehtiin kevyempää treeniä, eikä ollenkaan kontaktiesteitä, mutta tulevaa puomitreeniä varten juoksutin Mizziä juoksutargetille. Treenit onnistuivat aika hyvin ja siivekkeen kierron kautta osuminen targetille oli parempi kuin suoraan juostessa.

Kevyen treenijakson jälkeen ohjatuissa treeneissä kokeiltiin puomia, loikkimistahan se oli. Mizz meni kyllä vauhdikkaasti puomin, mutta ei kyllä ollenkaan keskittynyt siihen, että pitäisi osua kontakteille. Mizz  pääsi palkkaamaan itsensä näistä loikkimisista, koska hän oli hoksannut, että sankko kaatuu helposti ja varsinkin kun tulee kovalla vauhdilla puomilta suoraan sankolle, niin jihaa! Mamma ei kerkiä kissaa sanoa saatikka muutakaan, kun palkka on jo suussa. Onneksi meillä on huippu valmentajat! Harri totesi mulle, että onko minulla kakkukupua, minkä saa suljettua tiiviisti? Tämä avulla voisi onnistua oikeanaikainen palkkaus, koska Mizz ei pääse itse ottamaan lelua kuvn sisältä ja Mizz alkaisi ajatella tälläkin esteellä enemmän ,mikä on se toivottu toiminto millä saa palkan.

Pitäähän sitä valmentajan ohjeita noudattaa, niinpä kakkukupu otettiin käyttöö pari viikkoa sitten. Ekalla treenikerralla aluksi pyysin vain peruuttelemaan puomille, että Mizz hoksaa mistä palkka tulee.

Seuraavaksi tehtiin alasmeno ramppia. Yritän houkuttelemalla saada Mizz menemään mahdollisiman ylös ja kääntymään, mutta tämä on aika epämiellyttävää Mizzistä eikä kovin montaa kertaa tätä tehty. Tämän kun saisi Mizzille hauskaksi tekemiseksi, niin ei tarvitsi koko puomia juoksuttaa.

Samalle treeni kerralle muutama koko puomin juokseminen, kakkukupu toimii!! Ei kertaakaan yrittänyt kumota kupua.

Seuraavissa treeneissä osuminen jo vähän tarkempaa. Keskittyminen herpaantuu, kun menin eripuolelta puomia. Eli pitää tehdä mahdollisimman monipuolisia treenejä, niin tottuu siihen, että voin olla missä vain, mutta tehtävä pitää tehdä oikein saadakseen palkan.

Viime viikon toinen treeni pätkä tehtii toisella kentällä, missä puomin alla oli kolme putkea, tämä oli ilmeisesti todella jännittävää, koska kontaktin yli loikkimisia tuli useita, mutta onneksi saatiin myös niitä onnistumisia.

Tehotreenit puomilla jatkuu, katsotaan päästäänkö talven aikana tavoitteeseen……

 

 

Jaa ystävillesi:

Lisää kommentti