Heidin treenipäiväkirja: tieto ei ole sama kuin taito

Tieto ei ole sama kuin taito

Treenattiin jokunen päivä sitten Kupin kanssa puomia poispäinkäännöksellä vasempaan ja siitä suoraan kepeille. Kupi ohjauksestani huolimatta jatkoi lähes suoraan eteenpäin ja pyöritteli päätä: ”Ei näy! Täällä mitään keppejä oo!” Kunnes katse sattui kääntymään kepeille. ”Aah, tuollako ne olikin.” Tämä toimi jälleen hyvänä muistuksena siitä, että kyseisen estesijoittelun puuttuminen vahvistehistoriasta aiheutti Kupille vaikeuksia lukea rataa ja jopa nähdä seuraavaa estettä. Nyt kun Kupi tiesi mitä kyseisessä radanpätkässä tulisi tehdä, pääsimme harjoittelemaan mekaanista taitoa suoritukseen. Annoin Kupin opetella sopivaa jarrutusta saadakseen mahdollisimman optimaalisen kurvin kepeille ja parin kerran jälkeen suoritus jo vakiintuikin.

Teemana ”I believe I can fly”

Kupilla on ollut taipumusta jättää laukkoja pois puomilla ja suorittaa se tyyliin puolessa välissä puomia ponnistus, sukset mahan alle ja telemarkilla alastulolle. Tällä kertaa Kupi kuitenkin yllätti suorittamalla jokaisen puomin mallikkaasti muistaen kaikki tarvittavat laukat. Liekköhän auttanut koulutussuunnitelman viilaaminen vahvistamalla kontaktialuehakuisuutta ja ohjaajasta riippumatonta eteenpäinpyrkimystä vai lykästikö vain sopivan viretilan löytymisessä. Innolla jään seuraamaan millaista puomisuoritusta kohti koulutus vie kun seuraavan kerran suuntaamme ratatreeneihin ja soiko tunnarit taustalla kuin tihiään.
Kupilla esiintyy voimakasta epävarmuutta puomisuorituksessa vaikealla lähestymisellä, joten näillä suht suorilla lähestymisillä haen varmuutta suoritukseen. Pikkuhiljaa lähdemme hakemaan varmuutta myös vaikeammille lähestymisille.

Psst…

Käytiin taas puomitreeneissä ja saatiin onnistumisprosentiksi sekä ylösmenojen että alastulojen osalta 100%. Ollakkos himppa tyytyväinen. *tirsk*

 

Tällä kertaa treeniaiheena oli etenemiset puomilta kepeille ja päin vastoin. Eka väli kepeistä meni alkuun huti puomilähestymisen jälkeen, mutta sekin variaatio poistui yllättävän nopeasti. Toisinpäin mentäessä videollakin näkyy keppisuorituksessa epävarmuutta, koska täytyisi malttaa suorittaa se viimeinenkin kepakko ennen kuin saa sännätä puomille ja minä vielä olin ottanut etumatkaa. Pyrinkin minimoimaan kaikki äkkinäiset liikkeet ja maksimoimaan äänikannustuksen. Meillä kun Kupi palkkautuu minun äänestä niin sitä kans sitten käytetään niin palkkaamisessa kuin kannustuksessakin.

Jaa ystävillesi:

Lisää kommentti