Haluatko olla moderni laumanjohtaja?

Modernisoimalla näkemyksesi koirista, voit nauttia koiraharrastuksestasi enemmän.

Päivitä tietosi

Minkälainen se on sellainen johtaja, joka ei tunne johtamaansa asiaa? Jokaisen johtajan tulisi pystyä selittämään ratkaisunsa loogisesti, miksi koiralle on tehty jotain ja mihin sillä pyritään. Tosiasia on, että koirat ja sudet ovat lähisukulaisia mutta niin ovat ihmiset ja simpanssitkin. Tarkoittaako tämä sitä, että ihmiset käyttäytyvät kuin simpanssit, koirat kuin sudet? Ei. Käyttämällä koulutusteknologiaa, positiivista vahvistamista, negatiivista rankaisua, klassista ehdollistamista ja totuttamista voimme kouluttaa koiria (ja muita lajeja) tehokkaasti ja tavalla joka kestää eettisen tarkastelun.

Ole hyvä opettaja

Hyvä opettaja vahvistaa oppilaan motivaatiota oppia. Hän ei keskity palautteessaan niihin asioihin, jotka eivät menneet oikein. Koiraa koulutettaessa asia on samoin. Lakkaa rankaisemasta niistä käytöksistä, jotka eivät ole halutunlaisia. Keskity sen sijaan niihin asioihin, jotka menevät oikein. Kouluttaminen on mekaaninen taito. Harjoittele sitä jatkuvasti.

Kouluttaessasi et saa sitä mitä pyrit kouluttamaan, vaan sitä mitä kulloinkin vahvistat. Osaatko siis vahvistaa oikeita asioita?

Opettele tulkitsemaan koirasi elekieltä oikein

Auta sitä selviämään ihmisten maailmassa ja oppimaan tarpeenmukaista suhtautumista arkipäivän ilmiöihin, jotka voivat näyttää eläimen näkökulmasta pelottavilta. Anna pelottaville asioille uusi merkitys, mukavina asioina.